La lluita eterna contra la cel·lulitis

La cel·lulitis es troba, sens dubte, al top ten de les preocupacions quan arriba l’estiu. Tanmateix, no és un problema exclusivament estètic, sinó que també afecta la nostra salut; ja que, en algunes ocasions, especialment en casos de cel·lulitis edematosa, es donen símptomes com ara dolor intens, inflamació o enduriment de les zones corporals afectades. A més, la majoria de vegades està associada a un trastorn en l’àmbit circulatori i limfàtic i a una tendència a la retenció de líquids, que s’agreuja amb les altes temperatures. I és que, si el nostre sistema circulatori no treballa correctament, les substàncies de desfeta (líquids i toxines) que transporta el sistema limfàtic no poden ser eliminades per vies naturals; per la qual cosa s’estanca en els teixits formant la molesta cel·lulitis.

Per tant, ni cremes cares ni tractaments miraculosos. El millor i més efectiu ‘anticel·lulític’ consisteix, segons els experts, en seguir una dieta saludable i un pla d’exercici adequat.

Un bon rebost anticel·lulític:

La llista de la compra de les dones que vulguin plantar cara a la temuda cel·lulitis no pot obviar incloure els següents aliments, que han de ser consumits de forma diària:

Carxofes
Porros
Ceba
Espàrrecs
Amanides verdes

Api
Bledes
Raves
Endívies
Te verd i vermell

Fruites en general, però sobretot les que més aigua aporten, com ara la síndria, i sempre allunyades dels principals àpats.

Fonamental, a més a més, és expulsar de la dieta el cafè, les carns greixoses, els embotits, els sucres i farines refinades, els aliments precuinats, el “fast food”, la brioixeria industrial, així com les begudes edulcorades i gasificades…, res que no sapiguem.

Begudes que milloren el metabolisme

Molts nutricionistes creuen que el gingebre és un excel·lent remei per baixar de pes, perquè redueix la inflamació, ajudant a eliminar l’excés de líquid de l’organisme, mentre que la llimona estimula el funcionament dels ronyons, ajudant a eliminar toxines ràpidament i regulant la digestió.

Temps: 10 minuts.

Freqüència: cada dia.