8 claus per organitzar l’armari en un dia

Tot canvi d’estació suposa una revolució en el teu armari, per molt que Marie Kondo es capfiqui en que convisquin, juntes però no barrejades, les peces de les diferents temporades. Per això, abans que decideixis anar de ‘shopping’, has de posar en forma el teu armari i practicar el següent lema: alguna cosa pot entrar sempre que alguna cosa pugui sortir.

Si no saps per on començar, aquestes vuit claus et posen a la ruta adequada.

  1. Comença de zero

No es pot organitzar per parts, ni establir ordre en el caos. Així que el primer pas per presumir d’armari és buidar el seu interior, calaixos inclosos. Aprofita el moment per netejar bé racons i cantonades de difícil accés.

Organització d'Armaris

  1. Revisa sense contemplacions

I aparca la teva vena sentimental. És el pas més complicat, però essencial a escala organitzativa. Si et cal una empenta, recorda les tres preguntes: Em queda bé? M’agrada? Ho faig servir?

Armari amb organitzadors de pantalons

  1. Ven, regala o llença

Res de guardar per desar. Si es tracta d’alguna cosa especial, o en bon estat, la pots vendre a eBay o regalar-la, o sinó directe a les escombraries perquè està trencat, tacat o, senzillament, ha conegut temps millors.

Armari

  1. Separa per tipus

Fes munts de pantalons, samarretes, accessoris, camises … No et conformis amb una primera repartició i subdivideix encara més: samarretes de màniga curta i llarga, pantalons de vestir, texans, curts…

  1. Penso, per tant ordeno

És a dir, ordena amb el cap, sabent que el que et poses diàriament ha d’estar més a mà. Ara que arriba el bon temps, pots desterrar al capdamunt els jerseis més grossos i la resta de peces típiques de la temporada hivernal.

  1. Penja adequadament

Tingues en compte que cada peça va en un penjador, que hi ha un model específic per a jaquetes o camises i que el ganxo del penjador ha de mirar cap a dins. Ordena per tipus de roba i, al seu torn, per colors o característiques (màniga llarga i curta, per exemple), i recorda que entre les peces hi ha d’haver espai suficient per què en puguis agafar una fàcilment.

  1. Doblega amb encert

Triïs el que mètode que vulguis (YouTube està ple de tutorials), evita fer grans muntanyes de roba doblegada, per què puguis treure la peça que necessites sense arrugues i sense fer caure la resta. I ja posats, fes-te amb un pantaloner, per desfogar les barres i estalviar centímetres.

  1. Manteniment diari

Una vegada que has aconseguit reduir les teves peces a les que fas servir i necessites, i que tot és accessible i al seu lloc, “apunta’t al repte ‘un entra per un que surt’. Es triguen 30 segons i garanteix no haver de recollir mai més”, com assegura Maria Gallay.

Més info