Menjar bé és fàcil. Aquí t’ho mostrem!

Això diuen els que en saben, és clar, però el cert és que hi ha molta informació que circula per les xarxes que embolica més que una altra cosa. Avui, mirarem de posar-hi llum.

Hi ha coses que sabem del cert:

La base de la dieta han de ser les verdures, hortalisses i fruites: Això no és negociable. Menjar verdures, hortalisses i fruites en quantitat i diàriament és la primera premissa per portar una dieta saludable. Si podem escollir, millor sense pesticides.

Ens calen greixos, però aquests han de ser saludables: oli d’oliva, fruita seca, alvocat i peixos blaus petits. És important reduir al màxim els greixos vegetals refinats i els greixos hidrogenats.

La beguda principal ha de ser l’aigua.

El consum de processats ha de ser baix: el gruix de la nostra dieta l’han de conformar aliments que es troben tal com van sortir de la terra, o tal com estaven en l’animal del qual provenen (si consumim productes d’origen animal). Fresc, sense envasar i sense llista d’ingredients.

Complint aquestes quatre premisses senzilles, serà difícil que la nostra dieta no sigui sana.

I si volem anar més enllà:

Cereals: que siguin integrals i diversificar el consum més enllà de blat i arròs. En aquest grup d’aliments entren els tubercles (patata) encara que no són cereals, és clar.

Làctics: hem d’evitar lactis ensucrats (postres lactis, iogurts de gust, gelats), una de les millors opcions és el iogurt natural, i si és de cabra o ovella, millor.

Carns: la millor opció és la carn de pastura o les aus alimentades de manera similar a la seva alimentació natural. I evitant sempre processats carnis (hamburgueses, salsitxes, embotits …)

Peixos: preferir els blaus de mida petita que tenen menys metalls pesants que els grans. En els blancs preferir els de proximitat i temporada.

Llegums: (totes elles).

Ara ja tenim menys excuses per saber menjar bé i d’una manera saludable!