T’ensenyem com distribuir millor el teu mini pis: que reini l’amplitud

Si a casa teva, pis o apartament escassegen els metres, aquests són els mobles que necessites per multiplicar la sensació d’amplitud. Encerta amb les peces adequades. 

Un moble que no pot faltar en una casa petita

Una cadira, butaca confortable sense reposabraços o chaise-longe. Comptaràs amb zona de seient que no ompliran visualment l’espai. Hi ha dissenys molt lleugers que també resulten confortables. Escull un moble sense reposabraços que resultarà més lleuger o amb ells de molt poca alçada, amb una estructura lleugera en metall o fusta i amb respatller i seient que s’adaptin a la forma del cos perquè resultin especialment confortables encara que no comptin amb coixins tous.

Que volin els mobles!

A què ens referim? A què s’instal·lin a la paret i se separin del sòl sense potes. Aquest efecte òptic, és primordial en espais mini, dóna sensació de lleugeresa i aporta amplitud. En aquest pis, per exemple, tant el moble principal del saló s’instal·la a la paret i deixar centímetres buidats prop de terra, com les tauletes de nit que també volen a la paret.

Una taula de centre de vidre és el que necessita el teu mini pis

Sí, així la zona d’estar semblarà més gran. En general, en una casa petita, l’espai que queda entre el sofà i el moble dels audiovisuals no és massa ampli. Per descomptat que pots pensar a col·locar tauletes auxiliars en lloc d’una de centre o, fins i tot, un parell de pufs. Però si ets dels que no pot viure sense taula de centre perquè la fas servir per sopar en ella i en les reunions informals, llavors opta per un disseny que aprofiti l’espai però en vidre, ja que no omplirà tan visualment.

Decoració per guanyar amplitudMimetitza els mobles més grans amb la paret

Estan però quasi no es veuen. Qualsevol moble gran o més voluminós pot ser una peça massa marcada en una casa petita. El truc per no renunciar a ell, ja que aporten molta capacitat de magatzem, és mimetitzar-lo amb la paret en la qual es recolza. És a dir, pinta’l en el mateix color, com ha fet Studio Griffiths en aquest projecte amb la llibreria del saló.

Decoració per guanyar amplitud