Especial decoració: el bany, on el relaxament adquireix el grau d’èxtasi

Any rere any, el bany ha competit en disseny amb qualsevol altre espai de la llar i així ho demostra la gran quantitat de possibilitats en disseny, que ofereixen els diferents materials i complements, que conformen aquesta zona de la llar. Això, sense deixar de banda els grans avenços en tecnologia, que permeten un consum responsable i unes prestacions al màxim nivell, en comparació a altres aparells de l’habitatge.

Pel que fa als mobles, existeixen diferents opcions, com ara el moble lineal, penjat, còmode i amb bona capacitat d’emmagatzematge i, per què, no? Un encisador moble ‘vintage’. Quant a colors, igual que a la resta de la llar, el negre és el protagonista d’aquesta temporada, també el daurat, el blau, el verd o el rosa, inundaran el bany de color i la combinació del negre amb els metalls, dotaran el vostre bany de luxe i sofisticació, sense oblidar els tons pastel. Per tant, les opcions per al 2020 són molt transversals, ja que podem optar per una imatge futurista o per dissenyar ambients inspiradors amb un aire ‘vintage’, on el daurat serà l’element vertebrador.

Porcelanosa

Aquesta temporada també estarà marcada pel retorn del marbre i els colors seran, blanc, gris o vermell. Però també la pedra natural se seguirà utilitzant, en paret, terra i sobres, que en combinació amb altres materials nobles, conformaran un ambient elegant i contemporani.

Malgrat tot, el disseny del bany modern, ha de ser de línies simples, amb molt d’espai, funcional, net, pràctic i eficient, on la comoditat prima per sobre d’altres aspectes. És per això que, l’estil industrial capta més adeptes i, per suavitzar la fredor del ciment, es combina amb textures de fusta o fibres naturals. Les línies simples, amb pocs elements decoratius i els tons freds, seran els elements més importants per al vostre bany.

Porcelanosa

Mobles

Sens dubte, la fusta torna a estar de moda i ofereix una calidesa decorativa, que lliga en ambients rústics i freds. Però, una de les tendències que més trenca en aquests moments és el , un color que combina amb tot. També la moda ‘vintage’ ha arribat per quedar-se una bona temporada, així com el disseny industrial, que li atorguen una personalitat única al nostre bany.

Porcelanosa

Banyeres

L’opció són peces molt netes, sense juntes, perfectament integrades en l’espai, higièniques, fàcils de netejar i de disseny atractiu. Però també està de rabiosa actualitat una peça d’estil ‘deco’, en color negre i accessoris daurats, una combinació que triomfa el 2020.

bany de marbre

Plats de dutxa

Sens dubte, l’estil de vida actual, que ens exigeix cada dia més i que no ens deixa temps per a altres plaers, ha fet que la dutxa guanyi pes envers la banyera. A més a més, pot incorporar hidromassatge i uns dissenys molt elegants.

Aixetes

Les noves aixetes aposten per formes i línies amb molta expressió, amb siluetes plenes d’encant i colors que van més enllà dels metal·litzats.

08 Col·lecció Baia, d'Armani Roca, per Mesa

Accessoris

Els accessoris daurats segueixen a l’ordre del dia, ja que ofereixen glamur i contrast amb altres materials naturals, sigui en acabats mate o setinats, i amb una estètica dels anys 70.

Il·luminació

La millor opció són les llums regulables, que permeten crear l’ambient desitjat per a cada oportunitat, però és molt important gaudir al màxim de la llum natural.

La ceràmica

La ceràmica es resisteix a morir, juntament amb el marbre, malgrat la irrupció de materials tecnològics o superfícies metàl·liques. Però, tant el marbre, en color blanc, gris o vermell i la pedra, que agafa força, no només en terra o parets, sinó també en sobres, seran opcions importants i es podran combinar entre si o amb altres materials nobles com ara la fusta. Pel que fa a la ceràmica, es porta la peça grossa, en forma de tires, com la del ‘metro’, feta a mà o peces creatives, amb detalls geomètrics.

Sanitaris

És important el consum responsable d’aigua i, per aquest motiu, t’aconsellem inodors de doble descàrrega, amb limitadors de cabal i discriminador d’aigua calenta. Però aquests detalls, sense oblidar el disseny dels mateixos. Un exemple seria la generació In-Wash de Roca, on pots triar temperatura, pressió, posició, temperatura d’assecatge i massatge, sens dubte, molt més que un inodor.

in-wash de roca

Banys adaptats

Shower Deck està especialment recomanat per aquells banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, ja que queda al mateix nivell del terra i no crea desnivells ni obstacles per als usuaris.

Porcelanosa

Porcelanosa