Especial decoració: dormitoris

El dormitori és, indiscutiblement, la part més important d’una casa. És on comença i s’acaba el dia i on es viuen els moments més íntims i tranquils. També és un dels espais més versàtils. És per això que no podien faltar idees per a decorar-lo i perquè puguis visualitzar i imaginar l’espai dels teus somnis. Aquest any, les tendències són les textures vibrants i bohèmies i l’arribada del minimalisme en totes les seves formes.

Estil industrial

Tot i que va començar a ser tendència fa un temps i era el més triat en pel·lícules i sèries nord-americanes, aquest estil ja s’ha instal·lat a les nostres vides. Mobles metàl·lics, sòls d’acer, formigó o plàstic i parets rústiques amb totxos o ciment són algunes de les característiques d’aquesta tendència, com també deixar canonades o bigues a la vista. A l’última i per als més atrevits, ja que els colors predominants de l’estil industrial són els marrons foscos, grisos i negres.

Estil escandinau

Gairebé totes les tendències de decoració d’avui en dia estan inspirades en aquest estil, on predominen els colors com el blanc trencat i el gris. Els detalls amb fusta també són uns altres protagonistes d’aquesta tendència, com també el fet d’utilitzar roba de llit neutra i detalls de decoració com quadres, catifes o coixins.

dormitori escandinau

Estil minimalista

Aquest estil utilitza línies netes i rectes i molta il·luminació. La paraula ja ho diu, ja que per aconseguir crear un espai d’aquestes característiques només es necessiten els objectes fonamentals i molt espai lliure. Un llit, armaris encastats, poca decoració i colors nude, recordant-nos una vegada més que ‘menys és més’.

Estil retro o vintage

Serà una de les tendències més importants d’aquesta temporada. L’estil retro o vintage combina diferents formes geomètriques i diferents estampats. Predominen els colors càlids, que conjuntament amb les formes geomètriques, aconseguiran recrear atmosferes antigues en un context contemporani. Les característiques d’aquest estil són l’ús de papers pintats, mobles artesans o pintura envellida, i el vellut és un dels materials protagonistes.

dormitori retro o vintage

Estil modern

És una de les tendències que més es veuen en revistes de decoració. Pintar les parets amb tons clars i utilitzar mobles senzills amb línies rectes permet crear aquests espais, com també la decoració minimalista, colors neutres i l’ús de tapissos i fusta. No tinguis por en utilitzar estampats ‘animal print’, somiers enconxats i barrejar elements que normalment no barrejaries.

Cortines Teixidó

Estil rústic

No hi ha un estil rústic sense la fusta, la gran protagonista que mai pot faltar. També es pot complementar amb altres materials com ara la pedra o les fibres naturals i l’ús de moltes teles com la llana, el cotó o el lli. I, si la distribució de l’espai t’ho permet, atreveix-te a ubicar-hi una estufa o xemeneia. Els colors predominants d’aquesta tendència són el gris, el beix i el verd.

dormitori rústic