Especial decoració: la cuina, un espai on degustar els millors moments

La cuina s’ha convertit en un dels espais més importants a la llar, ja que amb els transcurs dels anys ha passat de ser la zona per cuinar, a un espai on fem vida familiar i on gaudim dels nostres moments de tranquil·litat, en definitiva, una sala multifuncional. És per això que hem de centrar els nostres esforços en crear un ambient que ens pugui proporcionar totes les comoditats possibles per a poder desenvolupar una vida molt plaent i per elaborar les més exquisides menges.

Però, a banda de funcional, una cuina també ha de ser moderna, estèticament encisadora i amb un encant especial. És per això que, la moda i les tendències, marquen l’estil de la cuina de cada temporada. Per a aquest 2020, els colors potents han passat a un altre escenari, ara hem d’apostar per colors més neutres, més naturals i amb el component afegit de poder-los combinar. També guanya una important rellevància que l’espai pugui gaudir d’una bona il·luminació natural, a través de grans finestrals.

També el color blanc és un dels més destacats, ja que dona la sensació de més amplitud, més lluminositat i és el complement perfecte per a cuines minimalistes o de reduïdes dimensions, oferint un munt de combinacions, tant de colors com de diferents materials i, a més amés, mai passa de moda.

Especial decoració: la cuina

Neolith

Però no desespereu, si sou amants d’una combinació més clàssica, com ara el negre i el daurat, també marquen tendència aquest 2020. Sens dubte, aquests són colors que donen un toc de glamur, elegància i sofisticació, però són molt arriscats. Així que, si t’agrada aquesta combinació, però no t’atreveixes amb ells, pots utilitzar-los com a complements d’altres colors més neutres o en els diferents accessoris de cuina.

Porcelanosa

Mobles de cuina

Pel que fa a l’estil, igual que passa en els mobles de bany, ens trobem els mobles penjats, sense sòcol, ja que li confereixen un aire més modern i minimalista, però aquesta opció seria per a cuines de grans dimensions, ja que perdem un important espai d’emmagatzematge. En espais més estandarditzats, s’aprofita el màxim d’espai possible, combinant el metall, la fusta i el vidre, prioritzant els espais oberts, ben organitzats i lliures d’obstacles i per a dotar-les de tota mena de mecanismes que les puguin fer més versàtils. Quant a colors, el gris fosc i el negre agafen força, així com la combinació de blanc i negre, però també us podeu decantar per altres colors com ara el blau marí, el verd militar, el rosa, el gris o el beix, que moltes vegades podem combinar amb detalls amb colors molt més intensos, per a dotar-les d’un aire més modern.

Porcelanosa

Pel que fa al seu disseny, hem de buscar la funcionalitat i la versatilitat, ja que l’objectiu és que pugui oferir un ambient social, flexibilitzant la rigidesa en el projecte. Podem optar per incorporar una taula de menjador, una illa per poder interactuar amb altres persones, poden ser totalment obertes al saló menjador o podem optar per la composició tradicional. Però, sigui com sigui, hem de pensar en un disseny que ens proporcioni funcionalitat i que sigui útil.

Porcelanosa

Els electrodomèstics

Pel que fa als electrodomèstics, l’acer inoxidable segueix sent el material preferit, però l’evolució d’aquests complements ha estat de vertigen i avui en dia ja podem comptar amb diferents estris que compten amb intel·ligència artificial, així com braços robòtics que cuinen i tota mena de connexions entre aparells i a distància. Fins fa poc temps era impensable concebre un forn que pogués fer carn a la graella, una placa de cocció que evita que els aliments es cremin o un microones que cuina a la graella. La veritat és que aquest món ofereix un gran ventall de possibilitats i cada dia creix tecnològicament i en disseny.

Gaggenau

Gaggenau

Els taulells i el terra, són de materials respectuosos amb el medi ambient, de molta qualitat i lligats a procediments naturals, com ara el marbre, que torna a ser protagonista en el taulell i la paret; la fusta i, fins i tot, la pedra natural. Uns elements que també són utilitzats al terra, sobretot els terres de roure clar, ja que dissimulen més els desperfectes i la brutícia. També els terres de ciment li aporten un aspecte modern i industrial, predominant la gamma de grisos, que combinats amb parets de fusta, li atorguen un aspecte modern i sofisticat.

Siematic

La ceràmica

Petits, allargats i tipus “metro” són cada dia més freqüents, també la peça quadrada torna amb força, creant uns espais retro, que recorden ambients de fa molts anys.

La il·luminació

Una bona il·luminació és fonamental per a enaltir el disseny de la nostra cuina, augmentar la sensació d’espai i per a convertir-la en una superfície més confortable. Les podem ocultar als mobles, al sostre, però també poden ser més decoratives i penjar del sostre. Sigui quina sigui l’opció, el més important és que generin la suficient il·luminació per a un espai tant important.