Els híbrids de Toyota circulen sense contaminar més del 80% del temps

Un estudi encarregat per la marca a la Universitat Politècnica de Madrid confirma que els Toyota híbrids roden la major part de l’estona que dura la conducció en mode cent per cent elèctric, amb zero emissions.

Fotos: Toyota

Els híbrids de Toyota poden circular més del 80% del temps com a vehicles de zero emissions en tràfic urbà, segons un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació de l’Automòbil (Insia), de la Universitat Politècnica de Madrid. La marca ha encarregat l’estudi, per al qual s’ha utilitzat un Toyota Prius 2018 de sèrie, de quarta generació, que ha circulat durant més de 1.300 quilòmetres en tràfic real. L’objectiu ha estat comprovar durant quant de temps el vehicle circulava en mode cent per cent elèctric, és a dir, amb zero emissions contaminants, tant en trams urbans com interurbans.

Toyota híbrid

Per realitzar la prova s’ha deixat el vehicle arbitràriament a diversos conductors, amb experiència i sense en conducció de vehicles híbrids. L’estudi s’ha realitzat a Madrid durant els mesos de gener i febrer d’aquest any, i els conductors han fet fins a 60 trajectes sobre el mateix recorregut, en diferents trams horaris, durant més de 50 hores de conducció.

Per efectuar els càlculs, al vehicle s’han instal·lat equips de mesura que han permès recollir fins a 60 paràmetres diferents per avaluar els temps i les distàncies durant els quals el motor tèrmic de gasolina ha estat completament aturat i, per tant, el vehicle ha circulat sense cap emissió contaminant.

Toyota híbrid

De l’estudi se n’han extret dues conclusions principals: en primer lloc, que el Prius circula fins a un 88,4% del temps en mode elèctric, i, en segon lloc, que el sistema híbrid de Toyota fa que la bateria es recarregui durant l’ús del vehicle i l’automòbil ha recorregut en mode elèctric sense emissions fins a un 70% del temps recorregut en trams urbans.

Les dades obtingudes mitjançant el treball d’Insia coincideixen amb els resultats d’estudis similars realitzats a Roma i a París; per tant, els híbrids de Toyota poden circular més del 80% del temps com a vehicles de zero emissions en tràfic urbà.

andorra a taula