Ferrari SF90 Spider, el supercotxe híbrid que et farà sospirar

La posada en marxa de la hibridació en la Fórmula 1 ha donat peu a l’auge d’innovacions que poc a poc guanyen més pes a les carreteres. Els motors de combustió, ara per ara, jo no són els amos de la velocitat i l’adrenalina; si no ens creus, descobreix el potencial del Ferrari SF90 Spider.

Fotos: Ferrari

Il cavallino rampante ho va tornar a fer. Sempre que algú creu que la indústria automotriu està estancada o és poc dinàmica, Ferrari té una sorpresa que termina essent del gust de la crítica. De manera molt clara i directa, l’SF90 Spider del fabricant italià ressalta per la seva estètica i sostre retràctil, que permet tenir el mateix performance de l’SF90 Stradale, però amb el plaer afegir de sentir el vent rebufant a la cabellera.

Però, ja que parlàvem de veritables innovacions aconseguides a partir de les proves a la Fórmula 1, no es podem quedar només amb el factor visual, que ja és segell característic de Ferrari. Per què no esmentar llavors l’arquitectura plug-in hybrid sota la qual està basat el seu motor V8, capaç d’accelerar d’0 a 100 km/h en qüestió de 2,5 segons? Doncs, explicat en paraules planeres, el motor intern de combustió de l’SF90 Spider està integrat amb dos motors elèctrics; un a la part frontal, el RAC-e, i un altre a darrera, el MGUK. Aquesta sinergia, de les més recents que s’han pogut aplicar a partir de les innovacions dels enginyers de Fórmula 1, desencadena un poder de 1.000 cv que posa a l’SF90 Spider entre els millors supercotxes de la seva categoria i també entre la gamma Maranello.

La càrrega aerodinàmica d’aquest vehicle es veu optimitzada pels generadors de vòrtex, que compensa cap al front la força aerodinàmica posterior. La geometria de les rodes facilita la circulació de l’aire, la qual cosa aporta un rendiment superior. L’aleró posterior, dividit en dues part, compta amb el sistema mòbil shutt-off Gurney, una tecnologia patentada per Ferrari que regula el flux d’aire sobre la part posterior del cotxe, reduint la resistència a altes velocitats i augmentant la càrrega aerodinàmica a les corbes, frenades i canvis de direcció.

I si ets d’aquelles persones que prefereixen sortir de la carretera i anar al circuit, Ferrari, per primera vegada, posa a l’abast dels clients una versió estàndard de l’SF90 Spider i una altra, l’Assetto Fiorano, amb especificacions esportives. Això sí, aquest vehicle només es vendrà sota comanda.