Maserati aposta per tornar al màxim nivell de la competició

La marca del trident serà el primer fabricant italià a participar a l’ABB FIA Formula E World Championship 2023, com a part de l’estratègia de competició en esports de motor per la qual aposta Maserati.

Fotos: Maserati

La Targa Florio, el 1926, va ser la competició en la qual Maserati va fer la seva primera aparició. Aquell debut, ara fa 96 anys, va marcar l’inici d’una història mítica en la qual es poden recordar fites com ara la de Juan Manuel Fangio, que va guanyar el campionat mundial de Fórmula 1 de 1957 amb Maserati.

Representants Fórmula E i Maserati

22 carreres guanyades i 14 títols de la Copa del Món FIA GT entre categories de Constructors, Pilots i Equips, entre els anys 2004 i 2010, van antecedir un període de pausa per a Maserati que, des d’aleshores, es va mantenir fora de les pistes. Aquesta realitat canviarà a partir del pròxim 2023, amb la imminent entrada de la marca del trident a la Fórmula E.

Maria Teresa De Filippis a bord d'un Maserati

Mohammed Ben Sulayem, president de la FIA, va expressar que “estic encantat de donar la benvinguda a Maserati per a la 9a temporada del campionat de Fórmula E. Que un fabricant tan emblemàtic i representatiu per a la història i l’èxit dels esports de motor aposti per aquesta competició, és un testimoni de la infrangible fe dipositada en el futur del ABB FIA Formula E World Championship, en un moment en què ens preparem a fer el salt cap a una nova era”.

Cotxe Maserati

Durant l’última dècada, Maserati ha apostat per la sostenibilitat en els seus models més comercials i exitosos. Exemples fidedignes d’això són el Maserati Levante Hybrid, un SUV híbrid de 48V i 330 CV capaç d’oferir un espectacular rendiment guiat per la sostenibilitat, i el Maserati Ghibli Hybrid, el primer vehicle electrificat del fabricant italià. A través de la gamma Folgore, Maserati ha fet un pas més cap a la mobilitat 100% elèctrica, amb la qual els icònics models del fabricant italià es converteixen en sinònim d’una explosió d’energia renovada i velocitat pura.

Davide Grasso, CEO de Maserati, va manifestar que, “en la carrera per millorar les prestacions, el luxe i la innovació, Folgore no té rival i és l’expressió més pura de l’essència de Maserati. Aquesta és la raó per la qual hem decidit tornar a competir, mitjançant el campionat de Fórmula E, i retrobar-nos amb els nostres clients a ciutats de tot el món, per conduir la marca del trident cap al futur”.

Maserati Andorra | Av. d’Enclar 148 · AD500 Santa Coloma | +376 871 808 | www.becier.ad