La Vianda de Sant Antoni ‘sobre rodes’ torna a Canillo

De les 13 a les 15 hores, del passat 16 de gener, els veins canillencs van passar a recollir la Vianda de Sant Antoni, que enguany va tornar a ser ‘sobre rodes’ com a mesura per reduir l’impacte de la pandèmia de la Covid-19.

Fotos: César De Pablos

Escudella de Sant Antoni a Encamp

Els canillencs no es van quedar a casa i van respondre multitudinàriament a la tradicional Vianda de Sant Antoni, trobada que, any rere any, aplega centenars de persones, però que, a causa de la pandèmia, va tornar al format stop-lab per segon any consecutiu.

Canillo va repartir prop de 800 racions d’escudella, entre les quals hi havia una opció per als celíacs

La plaça Carlemany, ubicada tot just davant del Comú de Canillo, va ser el punt en què van confluir els veïns que no es van voler quedar sense la seva escudella, per a la qual van haver d’adquirir prèviament un tiquet de 2,50 euros a través de l’Oficina de Turisme de Canillo o de la web oficial del comú.

Lliurament d'Escudelles a Canillo

De manera molt organitzada, i amb una sincronització pròpia d’un rellotge, es va aconseguir repartir prop de 800 racions d’escudella en dues hores, per a les quals els escudellaires van disposar de 20 gallines, 800 botifarres negres, 800 botifarres blanques, 1600 mandonguilles, 120 quilograms de patates, 60 quilograms de porros, 30 unitats de cols, 60 quilograms de mongetes i 40 quilograms de cigrons. Cal dir que, com ja va succeir a l’edició del 2021, també es van servir racions per a les persones celíaques.

Veí recollint l'escudella de Sant Antoni a Canillo