Un viatge cronològic durant el segle setze de la mà del guitarrista David Sanz

En un concert molt íntim i de format reduït, l’Espai Columba va acollir l’actuació del compositor i guitarrista, David Sanz, que va fer viatjar al públic a l’època renaixentista.

Fotos: Noelia Farias

Es tracta del primer concert que va realitzar l’artista sobre la temàtica renaixentista, que va tenir lloc el passat 16 de gener, a l’Espai Columba, en el marc de la segona edició del programa “La Cultura no s’atura”. A la cita van assistir al voltant d’una desena de persones, les quals van poder gaudir d’un repertori molt divers.

Sota el nom “Renaix Romànic”, el programa musical va recórrer països com ara Espanya, França i Itàlia amb la voluntat de convidar als espectadors a descobrir el patrimoni romànic que hi ha al nostre país i, aleshores, transportar-los en el temps, més concretament l’època renaixentista. Segons l’artista, el repertori es va basar en els tres instruments més importants de corda polsada que hi havia en el segle XVI, que eren la guitarra renaixentista, el llaüt i la vihuela o viola de mà. “És un repertori que personalment m’agrada molt i ho vaig considerar adient també pel marc en el qual es realitza”, va manifestar Sanz. En aquest sentit, el guitarrista va explicar que, durant l’any 1600, es creia que la guitarra renaixentista era un instrument d’acompanyament. No obstant això, amb aquest espectacle el protagonista va voler trencar amb aquesta idea per donar a conèixer que la guitarra també tenia un paper molt important com a solista en aquella època.

Després d’aquest primer concert, a l’Espai Columba, Sanz va afirmar que té previst realitzar altres actuacions, durant els pròxims mesos, però encara no té dates confirmades. El que sí que sap és que portarà aquest mateix espectacle a Catalunya.