Odara Trio, receptes sonores

“Tu tria el plat, nosaltres posem la música”, tal és la recepta d’Odara Trio, que aconsella agafar una part de Bossa Nova i una altra de música d’Arrel, marinar-ho amb qualsevol altra estil musical i abans de servir, afegir-hi un polsim de Flamenc i espècies.

El cas és que la recepta funciona arreu que l’executen i Odara Trio s’està fent un nom en mitjans musicals del país. Odara Trio és un grup musical creat a finals de l’any 2016 que entén la música com un fet proper, visceral i orgànic. Està integrat per Carles Sans a l’acordió, Sabela Simón a la veu i Albert Ginestà a la guitarra. Odara Trio barreja estils, parteix d’una base de bossa nova sobre la qual mescla música tradicional de diversos països i tocs de flamenc.

Agrupació Odara TrioSabela Simón és la veu del grup, que canta amb passió qualsevol cosa que se li posi pel davant això sí, amb un aire flamenc únic i original. És una artista de cap a peus que entén qualsevol art creatiu com a forma de millorar o curar les persones. Carles Sans, l’acordionista, està enamorat de la música d’Arrel, recentment ha entrat dins un nou món musical amb el seu exclusiu acordió diatònic semi-simètric, que li permet tocar en qualsevol tonalitat. Cuiner i amant de la bona cuina, valora molt ser conseqüent amb el que es pensa. Finalment, Albert Ginestà, amb la guitarra espanyola com a instrument, és un amant de la fusió d’estils com la Bossa Nova i el Jazz, viu immers en un món ple de sonoritats.

Odara Trio proposa diverses fórmules de concerts, entre els que destaquen les actuacions musicals que arriben on ells consideren que la música és necessària però que no hi arriba fàcilment, com els centres penitenciaris, residències o centres de menors. Aquest any han fet realitat un dels seus objectius: tocar al centre penitenciari de la Comella, on van oferir una actuació als interns. Últimament també han ofert un concert a La Fada Ignorant, amb una bona assistència de públic.