Els anys 60, una moda que entusiasma

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany presenta l’exposició “La moda dels anys 60, de l’entusiasme a la realitat”. La mostra explora la moda femenina dels anys 60 del segle XX i es podrà visitar fins al 2 de febrer del 2019.

Exposició La moda dels anys 60, de l'entusiasme a la realitat
Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany

El new look de Christian Dior, l’ús de nous materials -com el metall- per part de Paco Rabanne, el futurisme de Courrèges i l’exuberància de Yves Saint Laurent, van ser les bases d’una tendència innovadora, anàrquica i antisistema. A part dels seus dissenys, l’exposició inclou grans creadors de la moda com Balenciaga, Givenchy, Nina Ricci o Pierre Cardin.

Barrets i sabates de taló
Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany

Els dissenys exposat pertanyen a Quinto-Tinarelli, una col·lecció privada que transmet el poder de la moda i com a través de la moda es pot resseguir el procés de canvi social i econòmic d’una època, els anys 60. Una dècada, la dels anys 60, que també va transformar Andorra a tots nivells, passant d’una economia de subsistència tradicional a una economia basada en el comerç i el turisme.

Sala del CAEE amb expo de la moda dels anys 60
Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany

Al voltant de la mostra s’han organitzat diverses activitats, hi ha visites guiades per a escolars, particulars i grups. També s’han previst tallers de moda per a famílies tots els dies de les vacances de Nadal, de les 16 a les 18 h. Igualment, hi haurà visites guiades nocturnes el 17 i el 24 de gener a les 20.30h i diverses conferències.

Detalls del vestit a l'exposició sobre la moda dels anys 60
Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany