Més de 720 atletes van participar en l’Olympus Race Andorra

L’Olympus Race Andorra, celebrada a Canillo, va arribar a la seva cinquena edició els passats 29 i 30 de juny, amb una participació rècord de més de 720 inscrits de 8 nacionalitats diferents: Andorra, Espanya, França, Portugal, Itàlia, Regne Unit, Països Baixos i Lituània, convertint-se en l’edició més internacional de tots els anys.

L’Olymus Race va comptar amb diferents recorreguts, entre aquests hi havia el Zeus, el més llarg i exigent amb 14 quilòmetres i 38 obstacles; l’Atenea de 8 quilòmetres i 27 obstacles; l’Atenea Party, una versió més lúdica de la cursa; l’Hercules family, de 3 quilòmetres i 18 obstacles, en un format més familiar; i, finalment, el Ninja, de només 100 metres, que va posar a prova la velocitat i l’habilitat dels participants en un format breu, però intens.

El 28 de juny va començar la recollida de dorsals al Museu de la Moto, on es respirava un ambient d’entusiasme i competitivitat. L’endemà, les primeres proves, la Zeus, l’Atenea i l’Atenea Party, que estaven previstes al matí, es van haver d’ajornar a la tarda, a causa de les pluges. Un cop acabades, es va dur a terme l’entrega de premis, reconeixent l’esforç i el rendiment dels participants.

En la disciplina Zeus, Stijn Lagrand va guanyar amb un temps d’1 hora i 26 minuts i l’Eduardo Esteban i l’Albert Soley van completar el podi. Entre les noies la més ràpida va ser l’alacantina Elvira Pascua, amb un temps d’1 hora i 59 minuts, per davant de Mariangela Caballero, segona per segon any consecutiu.

A la tarda, va ser el torn de l’Hercules Family, que va permetre a grans i petits gaudir de l’aventura plegats. Finalment, el diumenge es va realitzar l’última de les competicions, la Ninja, que va tancar l’Olympus Race amb una última mostra d’habilitat i destresa. Les noies més ràpides van ser la Berenice Tabourel de França i l’Andrea Azkune, d’Euskal Herria, i entre els nois, la victòria va ser per l’Aleix Lleida i l’italià Valentino Suso.

L’Olympus Race ha tornat a demostrar ser una cita imprescindible per als amants de les curses d’obstacles, consolidant-se com un referent en l’escena esportiva d’Andorra i dels Pirineus. Amb una organització impecable i un ambient immillorable, l’esdeveniment ja mira cap a la seva sisena edició, amb l’esperança de continuar creixent i oferint nous desafiaments als seus participants.