Reforça el teu sistema immune i presumeix de salut

Que el nostre sistema immune sigui fort serà clau per a la nostra salut, la nostra vitalitat i la millora de la nostra predisposició a emmalaltir, així com per a la recuperació dels possibles processos inflamatoris pels quals estiguem passant.

Quan parlem des del vessant de la Medecina Tradicional Xinesa, la immunitat fa referència al Wei Qi , o energia defensiva que és la que ens ajuda al fet que els factors patògens que ens fan emmalaltir no entrin al nostre sistema. Aquesta circula per la superfície el nostre cos, sobretot pel que fa a la pell, i es troba impulsada per l’energia del pulmó i, per tant, també en relació amb l’intestí gros, ja que és la seva víscera corresponent.

També la melsa té gran rellevància en aquest sistema trobant-se directament relacionada amb la immunitat, ja que la immunitat és causada per l’energia nutritiva que s’extreu dels aliments que són absorbits per la melsa i, si aquesta no es troba en un òptim estat, no farà una bona absorció, per tant, el nostre sistema immune es veurà afectat de forma negativa. Un dels papers de la melsa serà ajudar a regular i harmonitzar l’activitat de la resta de sistemes i òrgans per generar Qi i Xue (energia i sang)

¿Que farem a consulta?

Primerament, realitzarem un diagnòstic personalitzat per veure en quin punt et trobes en aquest moment, quines són les teves necessitats i on cal incidir. Valorarem com està el teu sistema, si està fort o debilitat, si tenim alguna patologia de base, i quins són els teus punts forts i dèbils i, en funció d’això i dels objectius que ens marquem, treballarem amb diferents tècniques (acupuntura, moxibustió, auriculoteràpia…) els punts del sistema immune que necessitis per tal de reforçar-lo, i adaptarem la teva alimentació fent petits canvis per tal d’ajudar al teu cos a millorar la seva funcionalitat.

En funció de cada cas particular hi haurà variació dels punts i dels aliments, tot dependrà de l’estat del pacient i del punt on es trobi.

Aquí tens uns consells generals per mantenir el nostre sistema immunitari en bon estat:

  • Alimentació saludable sense processats
  • Bon descans d’un mínim de 8 h a dia
  • Prendre el sol cada dia fora de les hores de més calor
  • Aplicar escalfor a la zona de ronyons i baix ventre
  • Realitzar exercici físic de forma regular per tal que el Qi i la sang circuli i no es quedin estancats