(+Fotos) Els guanyadors del 8è concurs RECcrea reben els seus guardons

El concurs, convocat pel Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra, va rebre 18 projectes originals d’estudiants dels diferents sistemes educatius oficials del Principat. Els guanyadors de la 8a edició del concurs de curtmetratges RECcrea van ser premiats al fòrum de l’FNAC Andorra, el passat 7 de juny.

Fotos: César De Pablos

Públic al lliurament de premis del concurs RECcrea

Des de la seva fundació, el concurs de curtmetratges RECcrea s’ha mantingut fidel al propòsit de promoure la creació de peces audiovisuals en llengua catalana, amb la col·laboració de diferents actors com ara l’Associació Ull Nu, Pyrénées Andorra i RTVA. Però, si bé el foment del català és una finalitat més que lloable, el certamen també ha esdevingut sòl fèrtil perquè els joves plantegin els seus neguits i inquietuds amb total llibertat creativa, la qual cosa ha permès que es doni llum a iniciatives realment plausibles com les que es van premiar el passat 7 de juny, al fòrum de l’FNAC Andorra.

Finalistes del concurs RECcrea

Les joves Paula Navarro, Noemí Gil i María Bonafé, del Col·legi Sagrada Família, van ser guardonades amb el primer premi del 8è concurs RECcrea, per presentar el curtmetratge ‘És amor?’, en què es planteja l’empoderament de les dones en la dècada del 1950. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, els hi va lliurar el respectiu reconeixement i un xec regal de 700 euros per gastar a Pyrénées Andorra.

Finalista del concurs RECcrea

‘Die hexe’, d’Inès Foubert, Ian Cuberes, Jordi Roca i Nora da Costa, del Lycée´Comte de Foix, van ser premiats amb el segon lloc i 500 euros, lliurats pel director general de Pyrénées Andorra, Sergio Romero. La proposta d’aquests joves va ser molt destacada pel minuciós treball executat en stop-motion per narrar la història d’una injustícia comesa al segle XVII.

Les peces guanyadores s’exhibiran a RTVA i al Festival Ull Nu 2023

Finalment, es va reconèixer amb el tercer premi ‘Una realitat adolescent’, producció valorada molt positivament per la manera en la qual es tracta el tema dels trastorns mentals en el jovent. Les autores, Carla Altimir, Carla Amorós i Iria Fernandez, també del Lycée, van rebre 300 euros de mans del director de l’RTVA, Xavi Mujal.

Finalistes del concurs RECcrea

Riva es va mostrar molt satisfeta per la qualitat tècnica i la participació aconseguida, ja que si bé no es van superar els 26 originals presentats durant l’anterior convocatòria, “totes les propostes rebudes enguany són, en si mateixes, una fita per tot el que ha comportat quant a esforç, treball en equip i com a via d’expressió de tot el que ens passa en el dia a dia”.  La ministra també va aprofitar l’avinentesa per agrair la feina feta pel guionista Albert Galindo i del gestor i productor cultural Hector Mas, que van oferir suport i formació perquè els joves participants arribessin a bon port.

Finalistes del concurs RECcrea

Cal recordar que el concurs RECcrea va néixer el 2015 com a successor del Concurs de guions per a joves, també organitzat pel Servei de Política Lingüística. Aquell certamen es va realitzar per onzena i última ocasió el 29 de maig de 2014, amb 112 peces originals.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Els guanyadors del 8è concurs RECcrea reben els seus guardons