Martínez Benazet: “En cap moment hem esgotat la nostra capacitat de resposta”

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat les xifres d’afectats per Covid-19, i ha manifestat el seu descontentament davant la irresponsabilitat que uns pocs ciutadans manifesten en saltar-se el confinament.

Com ja és habitual, des de l’inici de la crisi sanitària, el titular del Ministeri de Salut del Govern d’Andorra ha actualitzat la informació sobre l’impacte de la Covid-19 en el país. Malauradament, hem de lamentar la defunció de tres noves persones, fet que eleva el nombre de morts a 21.

Les dades més recents mostren que hi ha 526 casos positius diagnosticats, dels quals es mantenen actius 474 casos. 31 persones han rebut l’alta mèdica sota el criteri de les dues proves PCR negatives. 55 persones es troben hospitalitzades, i 17 d’elles reben atenció a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Joan Martínez Benazet
Foto: SFGA/JAViladot

Malgrat el panorama sanitari, i que el punt feble del sistema sanitari andorrà continua essent l’UCI, Martínez Benazet valora que “en cap moment hem esgotat la nostra capacitat de resposta davant la pandèmia”, motiu pel qual tots els pacients, de moment, poden comptar amb les atencions mèdiques pertinents, incloent-hi els dispositius de ventilació mecànica.

Segons el Ministre, alguns ciutadans han denunciat la presència de dues persones practicant ciclisme de muntanya, quan el Govern d’Andorra ha estat molt emfàtic en la seva crida per respectar el confinament i guardar un distanciament social, per a evitar la pujada progressiva dels contagis de Covid-19. La màxima autoritat del Ministeri de Salut no ha deixat de manifestar el seu descontentament envers aquestes dues persones, a les quals ha qualificat de “mala gent” i “irresponsables”. Així i tot, Martínez Benazet exhorta a la població a mantenir-se activa a les seves llars i aprofitar els diferents canals pels quals hi ha accés a contingut didàctic sobre diferents exercicis físics.

Finalment, se l’ha consultat sobre la seva percepció envers la fiabilitat de les dades proporcionades pel govern xinès, ja que l’índex de contagis de la pandèmia és considerablement superior a altres països, com ara Itàlia, Espanya o els Estats Units. En aquest sentit, va expressar que “cap país sap exactament quanta gent té malalta”, per culpa de la dificultat logística i econòmica que comporta dur a terme els estudis necessaris per a determinar l’impacte real de la malaltia.