El Govern rectifica la informació sobre els autònoms i la CASS

Ahir, el Ministeri de Salut va confirmar que el nombre de morts per la Covid-19 se situa en 18, mentre que el ministre portaveu, Eric Jover, va aclarir la informació relacionada amb els treballadors autònoms i la CASS.

Foto: SFGA/CEsteve

Amb la darrera actualització de xifres de casos relacionats amb la Covid-19, es va confirmar que, en total, al país hi ha 501 casos positius confirmats, dels quals 457 es mantenen actius. 50 pacients continuen hospitalitzats i 18 d’ells es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI); s’han donat 26 altes mèdiques i, malauradament, 18 persones han perdut la vida.

En la mateixa línia, va informar sobre l’evolució del metge cubà que va donar positiu per Covid-19, que durant els darrers dies se’l va aplicar dues proves posteriors que van resultar negatives. Martínez Benazet va explicar que, en cas de confirmar-se que la resta de metges cubans no estan contagiats, podran començar a incorporar-se immediatament al programa preparat pel Ministeri de Salut.

En matèria d’economia, Eric Jover, ministre de Finances i portaveu del Govern d’Andorra, va ser l’encarregat d’oferir la informació actualitzada sobre el panorama del país. En aquest sentit, va parar especial atenció en la situació que envolta als treballadors autònoms envers la CASS, motivat a una informació errada que es va publicar al lloc web de la Caixa Andorrana de Seguretat Social. “Aquells autònoms que hagin de suspendre la seva activitat i es vulguin a aquesta fórmula de suspensió de la seva cotització social, continuaran tenint cobertura sanitària, baixa laboral, baixa de maternitat o de paternitat. Els elements més rellevants que traiem són, d’una banda, l’acumulació de punts per la jubilació i, d’altra banda, l’accident laboral”, va aclarir Jover, que també va refermar el suport del Govern als treballadors autònoms que suspenguin la seva cotització.

Per la seva part, la CASS va rectificar la informació al seu portal web:

Temporers portuguesos tornen al seu país

El ministre portaveu, Eric Jover, va confirmar el retorn de 18 temporers portuguesos al seu país d’origen i que, amb el mateix viatge gestionat pel Govern d’Andorra, es farà una repatriació de 5 residents del nostre país. Aquest itinerari, inicialment, està programat per aquest dilluns, dia 6 d’abril.

El fons solidari continua pujant

Noves aportacions continuen arribant als comptes bancaris facilitats pel Govern d’Andorra, en el marc de les recaptacions associades al fons solidari. L’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra es va sumar amb un donatiu de 6.000 euros, que eleva el fons a la quantitat d’1.342.000 euros.

Pel que fa als SMS enviats al telèfon 828 amb la paraula “AJUDA”, el ministre va informar que s’han rebut més de 21 missatges, que representen més de 42.000 euros de donacions.

1254 sol·licituds de crèdits tous

Pel que fa al programa de crèdits tous presentats pel Govern d’Andorra, Eric Jover va informar que el nombre de sol·licituds va incrementar a 1254, amb demandes que ascendeixen als 283 milions d’euros per concepte de despeses de funcionament, mentre que 74 milions d’euros s’han sol·licitat per a refinançament que, tot plegat, representen una suma de 357 milions d’euros. “Tenim 120 resolucions fetes. Tenim 101 resolucions que s’han estimat parcialment o completament, i després 19 resolucions desestimades”, va puntualitzar.