Els 10 tips que revolucionaran la cura del teu cabell

Sovint no saps què fer amb el teu cabell? Et tenyeixes, et fas metxes, el ‘balayage’… i l’única cosa que aconsegueixes és sortir estupenda de la perruqueria, però en arribar a casa et queda el cabell crespat, sense vida, volàtil i necessites passar-te la planxa per poder veure-ho millor? Si és així, aquests tips són per a tu.

Per Elena Lafuente · Foto: @elisabethserra

El cabell està format per un fol·licle pilós i una glàndula sebàcia. En créixer el cabell aquesta glàndula li aporta greix i aquest és el motiu pel qual el nostre cabell surt condicionat del cuir cabellut i es manté brillant quan és verge. Però sofreix quan va creixent, ja que l’aigua de la rentada, el raspallat, el sol i la calor, l’afebleixen. Per això, si vols lluir una cabellera radiant, has de tenir en compte aquests 10 tips que et presentem a continuació.

1- La rentada del cabell ha de fer-se només en el cuir cabellut. És aquí on s’ha d’aplicar el xampú amb els diferents tractaments per a la caspa o el greix, els quals hauràs d’alternar amb altres més suaus. El mètode a seguir per rentar el cabell, és el següent. S’aplica una mica de xampú a les mans i amb les gemmes dels dits ho apliquem al cuir cabellut mullat i fem massatges. Per què en el cuir cabellut? Perquè, al cap i a la fi, és l’única part que s’embruta, sigui de greix o per altres substàncies com ara la pols o qualsevol altre producte que ens caigui al damunt.

2- En la rentada no es fricciona tot el cabell, ja que les cutícules es freguen entre elles i produeixen encrespament, electricitat electroestàtica i falta de lluentor.

3- Rentar el cabell cada dia no és dolent, ja que elimina l’excés de greix i genera un aspecte més net del pèl. Però, sempre s’ha de rentar el cabell alternant el xampú habitual amb altres més suaus. D’aquesta manera, s’evita que l’excés de neteja generi més seu i s’equilibra la sequedat.

4- És convenient desembolicar el cabell abans de rentar-lo, més ben mullat, sempre de puntes cap amunt. Si ho féssim des de dalt (com ens han ensenyat) el cabell es pot trencar o bé arrossegar els nusos fins a les puntes i continuar trencant-ho.

5- L’ús de l’aigua de l’aixeta comporta la presència de metalls com ara el ferro, calci, magnesi o coure. Aquests elements reaccionen amb el cabell i s’uneixen a ell, donant-nos un aspecte sense lluentor i una mica fosc. No t’ha passat alguna vegada que el mateix tractament diari en anar de vacances o canviar de lloc no et dona el mateix resultat? Per a evitar-ho, és bo aplicar una màscara quelant, és a dir, que atrapi aquests metalls que ens aporta l’aigua, en aigües dures el calci, en toves ferro, en les piscines o en el mar, el coure.

6- Mai has de posar el cabell en una tovallola i rebregar-lo. Utilitza una tovallola de cotó o fil i pressiona-ho amb suavitat. Així evitaràs el fregament que tant danya a la cutícula i la possible electricitat electroestàtica que porten alguns teixits. Tampoc has de deixar que el cabell s’eixugui amb l’aire, perquè el pèl és hidròfob, no li agrada l’aigua i com més temps mantinguem l’aigua, més encrespament tindrem. Eixugar el cabell té el seu mètode, calor i distància.

7- No existeix el xampú anticaiguda. Pensa el temps que romanen en el nostre cuir cabellut. De veritat creus que en 10-15 minuts pot fer alguna cosa? En realitat, el que fa és donar volum al cuir cabellut i això dona la sensació de tenir més.

8- Saber quin raspall triar també és important, igual que la forma i el material del qual està fet, ja que t’influirà en l’electricitat electroestàtica i en conseqüència, en l’encrespament.

9- Acabar la rentada del cabell amb un condicionador, fins i tot, després de la màscara, ja que la seva funció és donar un aspecte saludable i brillant.

10- Usar poques vegades la planxa, perquè la calor destrossa el cabell. Si el fas, usa un esprai protector i no utilitzis olis vegetals, el millor és el d’alvocat, però ves amb compte, perquè podrà produir-te un aspecte de cabell brut, sobretot, si et passes de quantitat.

Sempre és recomanable utilitzar preparats capil·lars dels centres especialitzats o farmàcies especialitzades en cosmètica capil·lar, ja que en aquests establiments et podran ajudar a trobar els productes més adequats per al teu tipus de cabell.

A les farmàcies especialitzades en cosmètica capil·lar, analitzem el teu cabell i establim rutines personalitzades per al teu tipus de cuir cabellut i pèl. T’expliquem com rentar-t’ho, com assecar-t’ho, com aplicar-te la màscara, el condicionador, les proteïnes, els olis, sempre buscant un aspecte saludable, brillant i sense encrespament.

Passa’t a veure’ns, tenim la tecnologia làser d’última generació per a evitar la caiguda del cabell, enfortir-lo i promoure l’aparició de noves tiges capil·lars. No et penediràs, amb els nostres tractaments aconseguiràs un cabell més fort, gruix i sa, amb resultats increïbles que perduraran a llarg termini.

democrates andorra