El ministre de Salut reporta que no hi ha hagut cap mort que lamentar

Joan Martínez Benazet, ministre de Salut, ha comparegut per a oferir les dades epidemiològiques actualitzades, les quals auguren un panorama d’optimisme. Ha destacat, però, la importància de no abaixar la guàrdia i prendre consciència de les indicacions i recomanacions fetes pel Govern en matèria sanitària.

Fotos: SFGA/CEsteve

Des del començament de la crisi causada per la Covid-19, s’han detectat un total de 717 casos positius d’aquesta malaltia, dels quals romanen actius 433. Malauradament, 36 persones han perdut la vida durant el transcurs de l’epidèmia al nostre país, però el dia d’avui no s’ha registrat cap defunció. Aquest fet, juntament amb la disminució de pacients hospitalitzats, que es comptabilitzen en 37, permet tenir bones expectatives pel que fa a l’afectació del coronavirus a Andorra.

Joan Martínez Benazet ministre de salut

El ministre de Salut, igualment, ha especificat que hi ha un total de 18 pacients a la Unitat de Cures Intensives, essent 13 els que requereixen ventilació assistida. Ha reiterat que “el nostre és un model on hi ha una lluita solidària i autoresponsable per fer front a aquesta malaltia. Aquesta lluita ha de seguir així, sense necessitat d’estat d’alarma. Ha de ser una decisió lliure”, mentre recordava la màxima de la Laia Moliné, membre del CPN de Progressistes-SDP.

Sobre el protocol de realització dels tests d’anticossos, el ministre Joan Martínez Benazet ha indicat que encara s’estan precisant tots els detalls pertinents i, quan estigui enllestit, s’avisarà amb la deguda antelació a la ciutadania.