Remeis naturals per millorar les defenses

Amb els canvis estacionals es posa a prova el sistema immunològic. Si no està prou fort, els canvis bruscos de temperatura poden portar-nos problemes. Però per sort tenim un bon assortiment de remeis naturals per fer front a aquesta estació nova, ja sigui en forma d’aliments frescos o de complements nutricionals.

Equinàcia

L’equinàcia és una planta medicinal que estimula la formació de glòbuls blancs, les defenses naturals de l’organisme per protegir-se de les infeccions i neutralitzar virus. La podem trobar en format de gotes, esprais, xarops o càpsules. El tractament ha de durar entre 5 i 10 setmanes.

Remeis naturals equinàciaUngla de gat

Una altra planta medicinal que es fa servir per augmentar les defenses de l’organisme, ja que actua com a antibiòtic natural, és l’ungla de gat. La podem consumir en càpsules o també en infusions. Podem preparar un litre d’infusió amb una cullerada sopera d’herba i prendre’n dues o tres tasses al dia.

Remeis naturals ungla de gatGelea reial

La gelea reial és una substància altament nutritiva que s’obté a partir de les abelles. Entre els seus molts efectes i propietats, estimula el sistema nerviós i l’immunològic, ja que augmenta la proliferació dels limfòcits, és a dir, les defenses. La trobareu en diferents presentacions: barrejada amb mel d’abelles, pol·len i pròpolis, en càpsules, pastilles o fresca.

Jalea realPapaia

Val la pena ressaltar les propietats de l’extracte de papaia fermentada. Es tracta d’un complement alimentari que estimula les defenses naturals ja que augmenta la immunitat de l’organisme, a més de tenir un alt poder antioxidant. Fondre sota la llengua 1 culleradeta (3 g) fins que es dissolgui, preferiblement sense aliments durant 30 dies.

Papaia
Probiòtics

Si sabem que el 70-80% de les nostres defenses són a l’intestí, hem de tenir una cura especial del nostre sistema digestiu. Seguir una dieta rica en fibra i afegir-hi el consum de prebiòtics i probiòtics ens permetrà mantenir la flora bacteriana del sistema digestiu saludable i reforçar el nostre sistema immunitari. Els probiòtics es troben en forma natural en els aliments com el iogurt o el kèfir i també estan disponibles com suplements en forma de pols o píndoles.

Probiòtics