Una joguina eròtica per a cadascú

Oblidats han quedat els temps en què els sex shops eren comerços abrigats per una atmosfera de clandestinitat, que rebien en silenci a aquells que s’atrevien a fer un pas més per autodescobrir-se i trobar el plaer. Afortunadament, gaudir lliurement de la sexualitat ha deixat de ser un tabú i les joguines eròtiques han transcendit d’aquells icònics establiments a les lleixes dels supermercats, les vitrines de botigues d’electrònica o els expositors de farmàcies i parafarmàcies.

A banda dels canvis socioculturals que s’han suscitat al continent europeu i que han donat cabuda a una visió més oberta sobre la sexualitat, Joselyn Castaño, psicòloga i especialista en sexologia, identifica el llançament del Satisfyer com un succés que va marcar un abans i un després en el mercat dels sex toys, ja que “no era la típica joguina amb forma fàl·lica destinada a la penetració, sinó una realment enfocada a la satisfacció femenina”.

Però, què ha fet que el Satifyer hagi ocasionat aquest “boom”? La psicòloga ho atribueix a la versatilitat del producte, que permet estimular, primordialment el clítoris, però també altres zones erògenes com ara vulva, pit, mugrons, espatlles, esquenes i coll, a través de les seves ones de pressió d’aire. “Un producte així no només dona la possibilitat perquè la persona, de manera individual, experimenti amb el seu cos i augmenti el seu plaer eròtic, sinó que obre la porta al fet que aquestes sensacions puguin ser compartides en parella”, expressa.

Les joguines, vistes com un element més del gran ventall que abasta l’erotisme, no només són per a ser introduïdes i han evolucionat de tal manera que en l’actualitat trobem opcions per a cada perfil i propòsit.

Estimulador prostàtic de Platanomelón

L’estimulador prostàtic Luke, de Platanomelón, és un divertit dispositiu que pot resultar plaent tant per a la zona prostàtica i l’anus com per al perineu, gràcies a la seva forma, tacte suau i 9 maneres de vibració. Això ho fa ideal per gaudir d’una agradable experiència sol o en parella.

Estimulador prostàtic de Platanomelón
Exercitadors pelvians d’Ammo

Com ja et comentàvem, les joguines eròtiques han evolucionat de manera substancial. Un bon exemple d’això són els exercitadors pelvians d’Ammo, conformats per tres esferes de pesos diferents que permeten treballar el sòl pelvià i els músculs vaginals i gaudir d’una sexualitat més plena.

Exercitadors pelvians d’Ammo
Ou vibrador Lovense Lush 3

L’ou vibrador Lovense Lush 3 es pot controlar via remota amb ajut del teu smartphone via Bluetooth, que obre la porta a múltiples possibilitats d’ocasions i llocs per gaudir de les seves vibracions silencioses i plaents.

Ou vibrador Lovense Lush 3
Daus Amantis

Tres daus: una acció, una durada i un lloc. T’animes a gaudir del sexe d’una manera diferent i alhora entretinguda? Els daus Amantis són una joguina simple però divertida dissenyada per a compartir en parella.

Daus Amantis
Cupons eròtics d’Happy Mots

Per què no afegir un toc misteriós i de sort a la intimitat amb la teva parella? Sorprèn-la amb els cupons d’Happy Mots, amb diversitats d’accions perquè experimenteu junts dels moments més apassionats. Si t’entusiasmen les manualitats, podries intentar dissenyar cupons personalitzats i adaptats als vostres gustos.

Cupons eròtics d’Happy MotsAspectes a tenir en compte

La psicòloga i sexòloga Joselyn Castaño ens comparteix algunes consideracions:

  • Evitar les joguines sense certificació sanitària o sense aprovació de la Unió Europea (segell CE), ja que poden comportar un risc per a la salut.
  • Prioritzar les joguines fabricades amb material mèdic.
  • Cuidar i higienitzar les joguines de manera adequada.
  • Per als usuaris novells, evitar joguines com ara consoladors i plugs anals de vidre o cristall.

Joselyn Castaño (@jpsicosex) és psicòloga i sexòloga especialitzada en l’atenció psicològica, assessorament sexològic individual i per a parelles, i educació sexual. Treballa des d’una perspectiva integradora, combinant l’orientació cognitiva-conductual i teràpies de tercera generació, adaptant diferents tècniques al procés terapèutic.