Viatges amb la teva mascota durant l’estiu?

Per a moltes famílies, una mascota n’és un membre més. És per aquest motiu que sovint veiem hotels i restaurants pet-friendly, que fan que ens plantegem viatjar o fer vacances amb el nostre estimat pelut. Si vols aprofitar la temporada d’estiu fora de casa, però amb la seva companyia, aquestes consideracions són per tu.

  1. Assegura’t que les vacunes estiguin al dia. Aquest és un punt molt important perquè, primer de tot, la teva mascota estigui sempre saludable i perquè, en segon lloc, no tingui cap problema a l’hora de viatjar a països estrangers. A la Unió Europea, és necessari que gats, gossos i fures per igual estiguin vacunades contra la ràbia i, en cas de viatjar a Finlàndia, Irlanda, Malta, Noruega o Irlanda del Nord, que estiguin tractades contra l’Echinococcus multilocularis. És recomanable que la teva mascota tingui un collar contra les puces. Informa-t’en a Més Que Animals.

  2. Passaport en mà! Sembla curiós que les mascotes necessitin un passaport, oi? Aquest document és indispensable per desplaçar-te amb la teva mascota per la Unió Europea, ja que explica dades importants sobre l’animal, així com el registre de vacunes i dades del propietari. Si no el tens, consulta amb el teu veterinari com demanar-lo.
  3. Hey, el xip! Són tan petits com un gra d’arròs i contenen un número d’identificació que permet, redundàncies a part, identificar la teva mascota. A més a més, gràcies a la tecnologia RFID, es poden escanejar molt fàcilment en cas que perdis la teva mascota o que hagi de superar algun control sanitari.
  4. Informa-te’n bé, sempre. Estàs considerant viatjar a un país del qual desconeixes les seves normes i lleis? Cap problema! Sempre podràs consultar amb la teva agència de viatges tot el necessari per viatjar al teu destí amb la teva mascota. Si encara no ho tens clar, una bona opció pot ser demanar informació al consolat del país receptor. La informació és poder!
  5. Vigila amb la companyia aèria. Així com cada país té la seva normativa, cada companyia aèria en té les seves. Consulta amb ella les condicions necessàries perquè la teva mascota viatgi sempre de la millor manera. El mateix aplica per a les empreses de transport marítim. A la botiga Més Que Animals, hi trobaràs una selecció de transportins homologats perquè puguis viatjar amb la teva mascota.

  6. I el seu equipatge? Alguns animals necessiten pinso especial, medicació o la seva joguina favorita. Sigui quin sigui el cas, no oblidis empacar-ho tot. Troba tot el que la teva mascota necessiti a la botiga Més Que Animals.

  7. Hotels i restaurants pet-friendly. Sembla una obvietat, però molts amos no consideren aquest aspecte abans de fer una reserva, per la qual cosa han de fer ajustaments, a vegades incòmodes, per poder allotjar-s’hi amb la seva mascota. Afortunadament, amb la flexibilitat dels establiments i les noves tecnologies, és cada dia més fàcil trobar restaurants i allotjaments on la teva mascota serà benvinguda.