Nuno Viana: “L’objectiu de Més Que Animals és poder oferir alimentació de qualitat”

Ubicada a l’eix Riberaygua i Travesseres, la botiga Més Que Animals ha fet cinc anys oferint als veïns la més variada selecció de productes alimentaris per a mascotes, així com un important estoc d’accessoris, joguines i productes pensats per la cura del nostre animal de companyia.

Foto: César De Pablos
Per què vau decidir dedicar-vos al sector de les botigues de mascotes, quina va ser la motivació?

Feia temps que ens dedicàvem a la cria d’ocells. Vam començar l’any 2013 amb la cria de canaris, fins que vam fer el pas d’obrir la botiga el 2016.

Més Que Animals és una botiga de mascotes que cuida molt l’alimentació dels animals, però de quina manera?

A la nostra botiga tenim aliment per a tota mena d’animals, com ara rosegadors, ocells, gossos, gats, peixos, fures, entre altres. L’objectiu de Més Que Animals és poder oferir alimentació de qualitat, amb ingredients naturals, lliures de químics o de farcits, i amb una càrrega de proteïna ideal per a cada mascota.

Interior de la botiga més que animals
Entre aquestes marques de productes alimentaris per a mascotes, trobem referències que habitualment no veiem als prestatges dels supermercats. Per què?

Nosaltres confiem en marques naturals que vetllen per la qualitat del producte, ja que moltes marques presents als supermercats emplenen el pinso amb farines, que redueix les virtuts i propietats de l’aliment. Sempre dic que el pinso de supermercat es caracteritza per tenir les tres “P”: pell, pic i potes (riu). És per això que procurem que, quan es tracta de salmó, els aliments no tinguin espines ni escames. Si el pinso és a base de pollastre, llavors mirem que no tingui pell ni ossos. Els aliments que tenim comptem amb un mínim de 35% o 40% de proteïna de qualitat.

Aconsellar els vostres clients és una de les feines per les quals destaqueu, però quines són les consultes més freqüents que us fa la gent?

En la cura dels animals, l’alimentació és bàsica. És per això que les preguntes més freqüents són “què li puc donar al meu cadell?” o “quin tipus de pinso és més adequat per a un gos o gat d’aquesta mida?”. Una mascota ben alimentada, és una mascota feliç. La pregunta del milió sempre serà “què li dono per menjar?”.

S’aproxima el bon temps i l’estiu és a tocar, però amb això també proliferen diferents paràsits que cal evitar.

La calor i la humitat, especialment durant els mesos d’estiu, fa que sigui necessari protegir les mascotes dels diferents paràsits causants de malalties. Justament, a Més Que Animals tenim diferents collars i pipetes antiparàsits, de diferents tipus, que donen una protecció aproximada de fins a 8 mesos, en el cas dels collars; quant a les pipetes, caldria posar-ne una cada mes.

“Una mascota ben alimentada, és una mascota feliç”

La vostra formació és quelcom molt important a considerar. En aquest cas, compteu amb el suport i consell d’algun veterinari?

Sí, nosaltres tenim contactes amb diferents veterinaris d’Espanya, específicament de Lleida i Barcelona, que ens assessoren molt, sobretot en el tema de les pipetes i collars antiparàsits. Com que a Andorra no es poden vendre medicaments per animals en una botiga de mascotes, sempre aconsellem als propietaris perquè portin el seu animal a un veterinari de confiança.

En comptar amb espais molt oberts i sortida directa a les muntanyes, moltes persones reporten les seves mascotes com a perdudes. Teniu algun producte que pugui ajudar perquè els gossos i gats no es perdin?

Un producte bàsic, però efectiu, és la xapa d’identificació. Nosaltres treballem amb la marca My Family, amb la qual gravem una xapa amb el nom i telèfon, que permet ubicar l’amo de l’animal. El preu és d’uns 12 euros.

Una altra opció molt efectiva és el GPS, dels que en tenim diferents opcions. Aquests dispositius es poden configurar amb apps en el mateix smartphone, però també hi ha GPS amb una espècie walkie-talkie que et marquen amb precisió on és el gos i a quina distància. Aquests aparells van des dels 150 euros.

Accessoris per a mascotes a la botiga més que animals
Com podem dosificar l’energia de les nostres mascotes, considerant que els gossos solen mossegar coses i els gats solen rascar tota mena de superfícies?

En aquest sentit és molt important jugar amb la mascota. Una bona joguina, en el cas dels gossos, pot ajudar al fet que gasti energies d’una forma més equilibrada i evitar, doncs, que mossegui les parets, els cables… Tenim joguines de diferents marques com ara Trixie, Kong i ossos de silicona amb sabors, que fan que els cans tinguin menys ansietat. Per als gats, com que solen rascar molt, tenim rascadors i herbes que fan que el felí se senti atret per rascar el mateix rascador i no el sofà.

Vénen moltes persones amb aquest problema?

Uf! Unes quantes! (Riu)

Quin consell donaries a una persona que està pensant en adoptar la seva primera mascota?

Que ho faci i no tingui por, ja que es trobarà amb la felicitat! Això sí, una mascota necessita una bona alimentació i suficient espai. És una responsabilitat per a tota la vida.

Què és el que més gaudeixes de la teva feina?

El que més m’agrada és assessorar el client i saber que el gos notarà els beneficis d’una bona alimentació. És com un regal poder compartir amb els animals… m’ho passo pipa amb ells.