Descobreix els impressionants fiords noruecs a bord d’un creuer

Sens dubte, uns dels grans atractius turístics de Noruega són els seus impressionants fiords, una meravella natural reconeguda per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

La paraula fiord prové del nòrdic antic i significa “un lloc utilitzat per al pas i el transport”. L’oest de Noruega és conegut com “la terra dels fiords”, ja que allí es conserva una important riquesa natural envoltada de rierols rocosos, grans penya-segats, imponents cascades, frondosos boscos i una extensa i exuberant flora i fauna silvestre.

Els fiords es poden definir com a vies estretes d’aigua salada o com a aigua de mar que flueix entre grans muntanyes, durant una certa quantitat de quilòmetres, creant valls de magnituds inimaginables. Es van formar fa milions d’anys quan l’aigua del mar va començar a irrompre en zones plenes de glaceres i aquests, al seu torn, es van començar a fondre trencant les formacions muntanyenques creades sota el nivell de l’aigua. Per això hi ha fiords que poden tenir fins a mil metres de profunditat.

Patrimoni Mundial de la UNESCO

Noruega té més de 1700 fiords identificats al llarg de la seva costa de 57 000 km de longitud. Molts d’aquests fiords s’estenen terra endins des de la costa oest del país. Aquesta zona alberga dos dels fiords que apareixen en la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO: Nærøyfjord i Geirangerfjord. Nærøyfjord és un fiord estret i envoltat de muntanyes que s’eleven a més de 1000 metres sobre el nivell de la mar. Mentre que Geirangerfjord és un braç de 15 km del Storfjord que compta amb fantàstics miradors des de d’alt. Des d’aquest fiord es pot apreciar alguna de les belles cascades i les petites granges aferrades als vessants, que encara estan habitades.

Preikestolen

Sens dubte, una altra de les atraccions més interessants que té Noruega és Preikestolen, un dels racons més icònics del país. Es tracta d’una formació rocosa de forma quadrada (25×25 metres) que s’eleva a més de 600 metres sobre el fiord Lysefjord, i que és coneguda també com «El Púlpito» o The Pulpit Rock, a causa de la seva forma.

Bergen, el cor dels fiords

Si bé Bergen és la segona ciutat més gran del país, encara gaudeix d’un ambient de poble ple d’encant, que no perd el seu caràcter urbà. Les cases semblen penjar dels vessants, els seus carrers són molt estrets i estan fets de llambordes, i el moll hanseàtic de Bryggen, declarat Patrimoni de la Humanitat, és el vestigi més clar d’una època en la qual Bergen era l’epicentre del comerç entre Noruega i la resta d’Europa. En l’actualitat, el moll acull un museu, botigues, galeries i restaurants.

A Bergen se la coneix també com “la ciutat entre set muntanyes”, una ciutat  que es pot  recórrer fent alguns trajectes en el tren de Bergen, escollit com un dels viatges en tren més bonics del món, o també en el tren de Flåm.

Stavanger, cases de pescadors

La ciutat de Stavanger, situada en la zona més al sud dels fiords, és una altra de les visites imprescindibles si recorres aquesta regió nòrdica. En aquesta ciutat trobaràs el més fantàstic art urbà, precioses casetes de fusta i els més relaxants passejos per platges de sorra blanca. Sens dubte, Stavanger amaga molts racons màgics i alguns dels millors restaurants de Noruega. El seu principal atractiu es troba a la seva ciutat històrica dels segles XVIII i XIX coneguda com a Gamle Stavanger, un barri amb antics habitatges de pescadors.

Si estàs pensant en la destinació de les teves pròximes vacances, els fiords noruecs són una molt bona opció. Els nostres amics de Viatges Emocions t’ofereixen un creuer pels fiords noruecs que inclou una visita a la capital de Dinamarca, Copenhaguen, considerada una de les ciutats més felices del món.

Consulta l’itinerari disponible. Pròxima sortida 10 de juny.