Gaudeix de la natura i l’esport a l’exuberant Cantàbria

Ara que sembla que les altes temperatures ens donen un respir, per què no aprofitar aquesta oportunitat per fer una mica d’esport i explorar alguns paratges emblemàtics de Cantàbria? Si no saps per on començar, nosaltres t’ajudem!

Fotos: Luis Marina · Alberto/Club Alpino Larrañeta · Hommter · Juan Sin Tierra
Santander, ideal per als ciclistes

Situada al nord de Cantàbria, Santander és una ciutat plena d’encant i un patrimoni cultural i arquitectònic envejable, on la gastronomia és, sens dubte, un dels seus punts forts. No obstant això, Santander és un lloc ideal per a la pràctica del ciclisme de carretera, amb diversitat de rutes adaptades a tots els nivells. És per aquest motiu que la ciutat ha acollit diferents sortides i finals d’etapa de La Vuelta.

Ciclisme a Cantàbria
De senderisme per Laredo

La platja i l’oci poden ser un dels principals atractius de Laredo, innegablement, però, qui vulgui tenir una vista panoràmica d’aquesta ciutat cantàbrica, podrà fer-ho a través de les rutes demarcades de senderisme. D’aquesta manera, a banda d’activar el cos, el visitant podrà visitar La Atalaya, Valverde, San Julian, Pico del Hacha, Parque Las Marismas, El Regaton i El Puntal, amb totes les interessants parades intermèdies que hi ha a cada itinerari.

De senderisme per Laredo
San Vicente de la Barquera, tots a l’aigua!

És un dels punts obligatoris a visitar quan es viatja pel litoral de Cantàbria, essent la playa de Merón una de les destinacions barquerenyes preferides pels surfistes. Allà podràs surfejar bones onades i, fins i tot, practicar stand up paddle, una disciplina que també et permetrà recórrer la ria de San Vicente de la Barquera. I, si el que et mou és la recerca d’activitats que et facin pujar l’adrenalina, a tan sols 50 minuts en cotxe, pots arribar a la platja de Somo, on el windsurf, el wingfoil i el kitesurf desperten l’interès de locals i turistes.

San Vicente de la Barquera, tots a l’aigua!
La majestuositat del Parc Natural Saja-Besaya

El Parc Natural Saja-Besaya és un dels pulmons vegetals més importants de tota la Comunitat Autònoma de Cantàbria, ja que compta amb una superfície de 24.500 hectàrees que toca sis municipis diferents. El volum dels seus boscos i la varietat i bellesa de les seves espècies autòctones, fan d’aquest parc un veritable paradís per als fotògrafs, senderistes i exploradors. També hi ha sis àrees recreatives a les quals es pot acampar i fer pícnics.

La majestuositat del Parc Natural Saja-Besaya
La Capella Sixtina de l’art rupestre

També coneguda com a la Capella Sixtina de l’art quaternari, la Sala dels Policroms és l’espai més famós de la Cova d’Altamira, cavitat descoberta el 1875 per Marcelino Sanz de Sautuola. Tot i que l’accés a la cova original està restringit per conservar la integritat d’aquest patrimoni de la humanitat declarat per la UNESCO, sí que es pot visitar la Neocueva, una reconstrucció minuciosa que permet apreciar com era aquesta formació fa milers d’anys. És una experiència única que et permetrà connectar amb els nostres avantpassats.

La Capella Sixtina de l’art rupestre
BONUS: Les millors anxoves de Cantàbria

Si vas a Cantàbria i no gaudeixes de les anxoves de Santoña, realment has visitat Cantàbria? Moltes persones et dirien que no, i hi estem d’acord. Mundialment famoses, aquestes conserves no falten en cap menú o carta dels restaurants d’aquesta localitat de poc més d’11.000 habitants. Sense cap mena de dubte, un aperitiu deliciós per recuperar forces i continuar descobrint racons de Cantàbria.

Les millors anxoves de Cantàbria