Chanel Creuer 2019

En el diccionari el terme “creuer” no apareix amb cap vinculació que tingui a veure amb la moda. No obstant això, és habitual que a les desfilades de presentació de les col·leccions de moda dels dissenyadors de prestigi – com ara Chanel – entremig de primavera/estiu i tardor/hivern es presentin amb el nom del dissenyador i la denominació “creuer”.

Disseny creuer chanel
Foto: Chanel

Alguns exemples com: Col·lecció Valentino Creuer 2018, Col·lecció Dior Creuer 2018, Balenciaga Creuer 2018… o Chanel Creuer 2018-19. I és precisament en aquesta última desfilada on es creuen els dos conceptes de creuer, el de la moda i el del viatger. Tot això, perquè l’escenari d’aquesta presentació, al Gran Palais de París, es va convertir gairebé en un autèntic vaixell de creuer atracat a port.

Look Chanel Creuer 2019
Foto: Chanel

Un muntatge visual, tan impactant com la mateixa desfilada, una norma en les presentacions de Coco Chanel. Abans, els escenaris ideats per Karl Lagerfeld van ser tan espectaculars com un penya-segat amb cataractes, un casino, un supermercat o el llançament d’un coet.

Look de pantaló blau Chanel
Foto: Chanel

Justament la col·lecció s’inspira en la Riviera francesa, en època estival, amb predomini dels colors blau i blanc. No obstant això, no és la primera vegada que la col·lecció de Coco Chanel s’inspira en temes mariners. Va ser en la dècada dels 20 que va crear vestits de nit inspirats en els luxosos sopars en els transatlàntics de l’època.

Chanel Look desfilada
Foto: Chanel

Finalment, cal assenyalar que la pròpia Coco Chanel era una enamorada del mar. Es diu que freqüentava els creuers amb el duc de Westminster, en els seus iots Flying Cloud i Cutty Sark.

Look Chanel Creuer 2019
Foto: Chanel

I pel que fa al nom del vaixell, La Pausa, ha estat un altre gest de complicitat històric. La Pausa era la casa d’estiu de Coco Chanel, per on van passar personatges de renom mundial com Rainier i Grace de Mònaco, Winston Churchill, Gary Cooper, Greta Garbo, Errol Flynn o la duquessa de Windsor.