Andorra la Vella viu intensament la seva Festa Major

Carles Riba, amb un pregó carregat d’humor, va obrir la Festa Major de la capital. Una festa molt participativa amb els actes més emblemàtics com el Contrapàs o la cercavila amb els gegants.

Comú d'Andorra la vella festa major
Foto: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

La Festa Major d’Andorra la Vella va arrencar el divendres i es va allargar fins dilluns amb un gran nombre d’actes entre els quals va destacar la inauguració de la remodelada avinguda Meritxell. L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va oferir els balls medievals i les colles de gegants d’Andorra la Vella i Sant Pol de Mar van protagonitzar la cercavila per la nova avinguda. Val a dir que la plaça Guillemó es va omplir de gom a gom per contemplar les evolucions dels dansaires de l’esbart. Els Castellers d’Andorra van oferir una actuació, així com la colla convidada, els castellers de la Vila de Gràcia.

Gegants festa major andorra la vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Com és habitual, el diumenge de la festa, la plaça del Poble de la capital va viure un ball del Contrapàs multitudinari, un dels moments més esperats de la Festa Major, amb els capgrossos, els gegants i l’Esbart Dansaire, que van encapçalar la festa, que també va incloure la gent del poble. A més, es va recuperar la tradició de lliurar la vara del cònsol al capdanser.

Desfilada Festa major andorra la vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va insistir en què l’objectiu del comú és recuperar les tradicions “tornant la festa al poble”, i va insistir que això es veu “en actes com aquest”. El dilluns es va fer la tradicional arrossada popular, en què es van distribuir 1.300 racions de paella.

Paella festa major andorra la vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Hi va haver un gran nombre de concerts i actuacions populars, amb el colofó de l’últim dia, quan Aitana, Ana Guerra, Cepeda, Miriam i Roi, concursants de l’última edició d’Operación Triunfo, van  reunir més de 4.000 persones que es van aplegar a l’envelat del Parc Central. Els quatre dies de festa no van tenir el tradicional castell de focs com a cloenda a causa de l’elevat risc d’incendi al país.

Autoritats festa major andorra la vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara