Rebecka Svedberg, somiadora i emprenedora

Estima Andorra tant com al seu país natal. Somiadora, emprenedora, perseverant, amb poc més de 20 anys es va instal·lar al nostre país per fer realitat el seu projecte de vida, l’obertura de SVEDBERG INTERIORS, el seu estudi ubicat a Escaldes-Engordany.  Graduada en Interiorisme i Decoració per la universitat de  Middlesex a London, amb una important experiència professional a Marbella, Rebecka Svedberg somia a convertir la seva empresa en un referent al país i que, de cara al futur, la seva marca traspassi les nostres fronteres.

Deixar Suècia, per establir-se a Marbella i finalment, instal·lar-se a Andorra va suposar per a la Rebecka tot un desafiament, començant per la cultura i l’idioma. Com tot inici, al principi li va costar una mica entendre el català i adaptar-se al ritme i funcionament del país però, des de fa uns anys, ha trobat a Andorra la seva llar, el lloc on viure i poder desenvolupar la seva vida personal i també, professional. Una de les seves pròximes fites és estudiar el català, no només per poder parlar amb els clients andorrans i catalans en el seu idioma, sinó també per donar a conèixer al món, la llengua oficial del país.

Per a aquells que no et coneguin, com és la Rebecka en l’àmbit personal?

La Rebecka és una persona molt ambiciosa i amb molts somnis per complir. Considero que soc una persona molt perseverant i emprenedora que, quan em plantejo un objectiu, no m’aturo fins a aconseguir-lo. Faig les coses a la meva manera, seguint la meva intuïció i fent el meu propi camí. Crec que mai he triat el camí més fàcil, però sempre he tingut molt clar a on volia arribar, per això ara em sento molt satisfeta de tot el que he fet.

La Rebecka és una persona molt ambiciosa i amb molts somnis per complir

D’on ets originària?

Vinc de Halmstad, una ciutat costanera de l’oest de Suècia, que es troba molt a prop de Dinamarca, on viuen aproximadament 200.000 persones. Halmstad és molt a prop del mar i és molt coneguda per les seves platges i, malgrat que soni una mica estrany perquè estem parlant de Suècia, les seves platges són increïbles i molt visitades pels turistes. A més a més, el famós grup suec de pop-rock Roxette, també és originari d’aquesta ciutat.

“Vinc de Halmstad, una ciutat costanera de l’oest de Suècia”

Quins records tens del teu país natal?

Quan penso en Suècia els primers records que em venen al cap tenen a veure amb la meva infància. Quan era petita m’encantaven els cavalls, passejar pels boscos, estar en contacte amb la naturalesa i, sobretot, anar a la platja amb les meves amigues, que també tenien cavalls.

Ara que vius a Andorra trobes a faltar la platja?

No, no trobo a faltar la platja. M’encanta el mar, però ara que visc a Andorra gaudeixo més de la muntanya i de totes les possibilitats que ofereix per a fer excursions i diferents activitats. També és cert que quan em ve de gust anar al mar, vaig al mar, però sento que la muntanya i el mar tenen poders molt diferents.

Hi ha alguna cosa d’Andorra que et recordi Suècia, tenen algun punt en comú?

La pluja. (Riu). Crec que s’assemblen molt pel verd, per la naturalesa, els boscos i la vegetació amb la qual compta el país. Andorra em sembla un país fantàstic perquè tens molt a prop la muntanya i, si necessites desconnectar de la rutina, surts de casa i tens la natura a uns passos.

Trobes molt diferents els costums i la gent?

Sí, els costums i la gent són molt diferents. A Suècia la gent és molt més freda i directa, no li dona tantes voltes a les coses. Quan vaig arribar a Espanya, i després a Andorra, em va sorprendre molt com se saludava la gent, el contacte que hi havia. En el meu país, independentment que siguis home o dona, sempre ens donen la mà, mai ens fem un petó. Al principi l’impacte va ser fort, perquè hi havia molt contacte i abraçades, i no entenia res, però ara ja m’he acostumat i sé que és normal en aquesta part del món. (Riu).

On es nota més la diferència pot ser en l’àmbit cultural?

Crec que la diferència més gran està en el tracte amb les persones. Per exemple, quan em reuneixo amb un client finlandès per a algun projecte o feina, com a màxim, la nostra reunió dura 20 o 30 minuts. En canvi, amb els clients espanyols o andorrans podem parlar durant més d’una hora o hora i mitja. És aquí on notes que el perfil i la cultura de la gent no són semblants. Nosaltres, els suecs, som més directes i anem al gra. Aquí la gent porta un altre ritme, és molt més càlida, acollidora, li agrada parlar molt més i compartir idees. Crec que en aquest punt és on es nota molt més la diferència amb la gent del nord d’Europa.

Com t’ha acollit Andorra?

La primera vegada que vaig venir a Andorra estava plovent molt, però molt! Vaig arribar a pensar: aquest país és com Suècia! He tornat a Suècia, però soc a Andorra! (Riu). Però després d’una setmana llarga de pluja, quan la situació va canviar, em vaig enamorar del país. Vaig trobar a Andorra la meva llar, un lloc acollidor i segur, amb gent càlida i amb ganes de fer coses. Aquí la veritat és que em sento molt a gust vivint i, des del principi, m’he sentit molt ben acollida.

“Vaig trobar a Andorra la meva llar, un lloc acollidor i segur, amb gent càlida i amb ganes de fer coses”

Fins al moment, què és el que més t’ha sorprès del nostre país?

M’ha sorprès tot el país en conjunt. Andorra és un lloc molt segur per a viure i la gent és molt amable. Aquí es poden fer moltíssimes activitats a les muntanyes, des d’esquiar fins a fer excursions pels centenars de senders que té, a més de visitar algun dels seus 72 llacs. A mi m’encanta gaudir de la gastronomia i dels restaurants. Sens dubte, Grau Roig és un dels meus llocs preferits. A Andorra he trobat un lloc molt càlid per a viure, no només per la seva gent sinó per tot el que ofereix.

Has fet moltes amistats al país?

Sí, tinc moltes amigues andorranes, però les meves dos millors amigues que viuen al país, una és finlandesa i una altra espanyola. La finlandesa la vaig conèixer en una classe de francès i a l’espanyola a través d’aquesta amiga. A elles les sento com si fossin les meves germanes, són dues persones molt importants per a la meva vida.

Hi ha alguna cosa que trobes a faltar de Suècia que no hi hagi a Andorra?

Potser el menjar. Hi ha una salsa per amanir que es diu Kallés Kaviar, que s’usa per acompanyar l’entrepà, que és boníssima, però aquí no es ven. Això és, potser, el que trobo a faltar més, perquè m’encantava. (Riu).

VIDA FAMILIAR I INFÀNCIA
Quins són els millors records que et venen a la memòria de la teva infància a Suècia?

Sens dubte, el meu millor record de la infància va ser un regal que em van fer els meus pares per Nadal. Quan tenia dotze anys, em van regalar el meu primer poni, que ho vaig batejar com a Mimi. Els meus pares sabien que jo estimava els cavalls i per a regalar-m’ho em van posar una condició: fer els meus deures a casa, portar-me bé i ser bona alumna a l’escola. Com vaig complir amb tot el que em van demanar, em van regalar la Mimi. Sens dubte, la Mimi i els cavalls van marcar la meva infància.

Eres una nena tranquil·la o més aviat inquieta i rebel?

Quan era petita, com que m’encantaven els cavalls, cada dia que sortia de l’escola anava a l’estable a buscar la Mimi. L’animal era com el meu company en aquell moment, perquè anàvem a tot arreu junts. Era una nena bastant tranquil·la, però amb moltes inquietuds. Recordo que l’estable on teníem la Mimi estava molt allunyat de casa, així que anava en bicicleta fins allà i després amb el poni passejàvem pel bosc i del bosc anàvem a la platja.

Ets filla única o tens germans?

No, no soc filla única, tinc un germà menor que es diu Erik. Amb ell tinc una excel·lent relació, de fet, també té moltes ganes de venir a viure a Andorra per muntar el seu propi negoci.

Mantens bona relació amb els teus pares?

Sí que mantinc una molt bona relació amb tots dos, malgrat la distància. Sempre intento visitar-los i, almenys una vegada a l’any, anar a Suècia o que ells vinguin a Andorra. També, quan tinc un moment lliure després de la feina, fem videotrucades o ens truquem bastant seguit per telèfon. Intento que siguin presents, malgrat la distància. Crec que per Nadal anirem amb la meva parella a visitar-los a ells i als meus avis.

Eren molt exigents amb tu?

Sí, una mica sí, com tots els pares, però sempre ho he vist com un aspecte positiu perquè, gràcies a això, avui en dia soc la persona que soc, una dona amb conviccions, somnis, valors i ganes de fer coses.

Amb qui t’entens més, amb qui tens millor relació?

Tinc bona relació amb els dos, però amb la meva mare m’entenc millor. Abans el meu pare era qui posava les normes, per exemple, porta’t bé perquè si no venem el cavall. La meva mare era diferent, una mica més flexible, sempre em consentia, sigui d’una manera o altra. Ella em donava el seu suport amb tot el que jo volia fer.

Els trobes a faltar?

Sí, però com mantenim el contacte, tot i que estem lluny, els sento molt a prop.  

ADOLESCÈNCIA I ESTUDIS
Abans hem parlat de la teva infància, però com has viscut la teva adolescència?

Era una noia bastant tranquil·la i molt centrada, perquè com que el meu pare era policia, sempre tenia molt clar quines eren les regles i com havia de comportar-me en cada situació.

Com va ser la teva època d’estudiant?

Va ser una època molt normal i no massa esbojarrada perquè era una noia més aviat tranquil·la. Clar que sabia com divertir-me i com passar-m’ho bé, quan tocava sortir de festa, però mai vaig fer passar un mal de cap als meus pares, perquè no era rebel ni problemàtica. Quan vaig cursar els meus estudis a Marbella tenia clar quins eren els meus objectius i perquè havia escollit aquella ciutat per a estudiar. Tenia molt clar que volia estudiar, treballar, estalviar diners per muntar el meu propi negoci i dedicar-me a viatjar.

Tot i que t’agraden els animals, et vas decantar per fer els estudis d’Interiorisme i Decoració fora del teu país natal, allunyada de la teva família, per què?

Sí, perquè si bé m’agraden molt els cavalls i els animals, sempre vaig tenir molt clar que volia viatjar, conèixer el món i viure en un altre país. Per això, sempre vaig pensar en els animals, més com una afició que no pas com una professió. Recordo que des de petita m’agradava tot el relacionat amb el món de l’interiorisme i decoració. Crec que els meus pares van influir una mica, diria que indirectament, en la meva decisió. Com que ells compraven cases antigues i es dedicaven a reformar-les, sempre he tingut molt present el fet de convertir la llar en un ambient acollidor per viure-hi millor. Per a mi era molt normal veure com els meus pares transformaven una casa antiga en un espai encantador, malgrat que per a ells aquesta feina era tot un hobby.

Per què vas escollir la ciutat de Marbella per fer la carrera universitària? 

Quan vaig acabar el batxillerat tenia l’opció d’estudiar Interiorisme i Decoració a Estocolm, Marbella o Florència. Vaig decidir estudiar a Marbella perquè m’agradava la idea de poder viure a Espanya. A més, a Marbella hi ha molts suecs que viuen a la ciutat, així que sabia que no em sentiria tan lluny de casa. També vaig escollir Marbella perquè és una ciutat gran, on hi ha molts clients interessats en aquesta activitat i és molt engrescador per a qui vulgui desenvolupar projectes importants, així que les possibilitats de poder desenvolupar la teva professió són més àmplies que en altres llocs.

Encara conserves bones amistats en aquella ciutat? 

Sí, la majoria de les meves amistats de Marbella són sueques. Alguns continuen en la ciutat i altres ja han marxat cap a Estocolm. No ens veiem molt seguit, perquè estem lluny, però sí que intento mantenir el contacte.

Has conegut algun xeic àrab?

He tingut la possibilitat de conèixer molta gent interessant, però no he pogut fer amistat ni tampoc treballar amb ells.

Després d’uns anys  vivint a Marbella, decideixes venir a Andorra. Com va sorgir l’oportunitat?

Després d’haver acabat els meus estudis a Marbella, una exparella em va convidar a conèixer Andorra. La relació amb aquesta persona es va acabar, però jo em vaig quedar enamorada d’aquest país. Com abans d’arribar a Andorra havia muntat la meva pròpia empresa a Marbella, que es deia ‘Chulo’, anava i venia de tant en tant, fins que vaig vendre les meves accions i vaig decidir instal·lar-me definitivament a Andorra per complir el meu somni, que era obrir un estudi d’interiorisme i decoració diferent de tots els que hi ha al país

Vens d’un país on es parla suec, tot i que parles molt bé el castellà, l’anglès i una mica de francès. Com portes el tema del català, ho entens o l’estàs estudiant?

L’entenc força, però només parlo una mica, malgrat que el meu objectiu és estudiar-lo per a aconseguir fluïdesa. La meva intenció és parlar cinc idiomes, ja parlo suec, anglès, castellà, però em falta estudiar una mica més el francès i el català. Tinc els llibres a casa, però no tinc molt de temps per fer-ho. Intentaré esforçar-me al màxim per a aconseguir-ho, perquè visc en un país on els meus clients parlen català i m’agradaria poder parlar amb ells en el mateix idioma. De moment, practico una mica la llengua amb la meva parella i els meus sogres, que són andorrans. (Riu).

VIDA PROFESSIONAL
Vius a Andorra des de l’any 2018 i el 2021 decideixes obrir la teva pròpia empresa. Explica’ns com neix aquest projecte i quant de temps et va portar fer-lo realitat?

Sempre vaig somiar amb tenir el meu propi estudi de disseny i decoració, un showroom que estigués d’acord amb el meu estil i que tingués un espai ampli en el qual es poguessin desenvolupar projectes, tant privats com comercials, brindant un enfocament personalitzat. El lloc on estem ara mateix el vaig trobar un 8 d’agost del 2020 i li vam fer una reforma completa, perquè abans era un centre de magatzematge. Entre la reforma, l’obertura i la incorporació del Ramon a l’estudi, va passar un any, com a mínim.  Però des de fa uns mesos ja està funcionant amb normalitat.

“Sempre vaig somiar amb tenir el meu propi estudi de disseny i decoració”

Es pot dir que l’experiència que vas adquirir a Marbella, com a propietària de la firma ‘Chulo’, et va servir per acabar de perfilar el teu negoci a Andorra?

Sí, sens dubte, tot i que el perfil dels clients és molt diferent. A Marbella, normalment,  el client que compra un pis o una casa per gaudir de les seves vacances vol que la reforma de l’habitatge estigui com més aviat millor, si és en deu dies millor. En canvi, a Andorra, com la gent viu,   almenys, sis mesos de l’any al pis  i tenen la casa o el xalet com a segona residència, els terminis per a executar els projectes són molt diferents. Però, definitivament, crec que l’experiència de treballar a Marbella em va servir per definir el perfil dels meus potencials clients.

El showroom  SVEDBERG que teniu ubicat a Escaldes-Engordany ofereix un ampli ventall de serveis i productes, quins són els més importants i demanats pels clients? 

Oferim un servei de disseny altament personalitzat i centrat en les necessitats i els somnis dels clients. Ens podem encarregar de fer la reforma d’una habitació per a donar-li una nova vida, però també realitzem la reforma completa de qualsevol habitatge, amb un servei de clau en mà. És a dir, fem el disseny d’interiors, l’styling, les remodelacions dels espais i els ambients, així com la confecció i fabricació de mobles a mida.

“Oferim un servei de disseny altament personalitzat i centrat en les necessitats i els somnis dels clients”

A banda de destacar per fer projectes integrals, també comercialitzeu mobles de marques exclusives al nostre país. Quines són les marques amb les quals treballeu?

Disposem de marques exclusives com ara Edra, Laurameroni, Alivar, Catellan, Baxter, Marac, Fiam, Perobell, entre altres de gran prestigi.

Totes elles són elitistes o també teniu altres més assequibles?

Sí, hi ha opcions per a tothom, i també amb preus més ajustats, però sempre amb una qualitat increïble, fins a pressuposts molt més elevats. Al showroom  tenim les marques més exclusives amb les quals treballem, però també oferim altres opcions més assequibles per a tots els públics.

Quin és el vostre fet diferencial envers altres empreses del sector?

Quan vaig arribar al país vaig trobar molts espais destinats a l’interiorisme, la decoració i la venda de mobiliari, però crec que no hi havia un estudi especialitzat que oferís un servei integral, com el que nosaltres posem a l’abast dels clients. És a dir, que ofereixi el disseny d’interiors, l’styling, les reformes integrals d’espais i, alhora, la creativitat i fabricació de mobles a mida, però tot això dins d’una mateixa empresa. A SVEDBERG Interiors oferim solucions reals que s’ajusten a les necessitats de cada client. El nostre secret és dir: sí que es pot! Independentment que sembli difícil de dur a terme qualsevol tipus de projecte. Al client li oferim totes les opcions possibles perquè pugui concretar el seu projecte i se senti satisfet amb el resultat.

Es diu que un bon equip de treball sempre fa la diferència. En el teu cas, des del 2021 tens al teu costat el suport del Ramon, un professional que atresora un excel·lent bagatge en el vostre sector i és la teva persona de confiança. Això és una gran garantia d’èxit, no creus?

Des que vaig decidir quedar-me a Andorra sempre vaig tenir molt clar el que volia fer, però per a aconseguir-lo necessitava una persona de confiança que tingués coneixement del funcionament del país. A finals del 2021 vaig tenir la possibilitat de conèixer a Ramon Ferré Verges, que es va sumar a l’equip d’SVEDBERG Interiors i, avui en dia, és un dels pilars de l’empresa. Des d’aquell moment, el Ramon es va convertir en el meu mentor, en la meva mà dreta, en la persona que necessitava per poder concretar el meu somni. Ell és una persona clau dins de l’empresa, perquè coneix a la perfecció el client, les seves necessitats i també perquè és, conjuntament amb mi, qui està donant a conèixer l’estudi a Andorra.

Quan parlem de clients, treballeu amb qualsevol perfil o sou molt selectius?

Treballem amb tot tipus de clients, des de particulars, empreses petites fins a grans cadenes internacionals, sempre ajustant-nos al seu pressupost. Oferim solucions en funció del perfil i de les seves necessitats.

Consideres que Andorra és un mercat atractiu per a desenvolupar projectes?

Crec que, ara més que mai, Andorra s’ha convertit en un territori molt atractiu per a desplegar tota classe de projectes relacionats a l’àmbit en el qual treballem. El boom de la construcció al país i l’arribada de personalitats molt famoses que s’instal·len al Principat, sens dubte són dos factors que afavoreixen la nostra activitat, perquè la demanda creix cada dia més.

Tens previsió d’ampliar els serveis o les instal·lacions?

Ens sentim molt còmodes amb les instal·lacions que tenim en aquest moment, però com tota empresa, de cara al futur, ens agradaria continuar creixent i ampliar els nostres serveis. També ens agradaria obrir altres estudis fora d’Andorra, com per exemple a Marbella, Costa Brava o Eivissa, tot i que ara estem molt centrats a posicionar-nos com una empresa de referència a Andorra.

Avui en dia per a una dona és molt complicat capitanejar la seva pròpia empresa?

Des de la meva perspectiva personal considero que ara tenim moltes més facilitats, per a estar al capdavant d’un negoci, que anys enrere. En el meu cas, el fet d’arribar a un país diferent i en el qual es parla un altre idioma, al principi, em va suposar un obstacle, però no pel fet de ser dona, sinó perquè m’havia d’adaptar a un país amb una cultura diferent de la meva. També és cert que una vegada que entens com funciona el sistema has de saber marcar pautes de treball i deixar les regles molt clares perquè tots les respectin i no hi hagi cap malentès.

En un món, com el de la construcció, dominat pels homes, t’has trobat amb molts problemes o més aviat has tingut facilitats?

No, no he tingut problemes al moment de visitar una obra, per exemple. És un món on predominen els homes, però si aprens a tractar-los, i entens com es desenvolupa la gent en aquest àmbit, no hauria d’haver-hi inconvenients. A vegades no és fàcil, però amb paciència i respecte, totes les persones ens entenem.

Et sents satisfeta en l’àmbit professional amb tot el que has aconseguit?

Sí, estic molt orgullosa d’haver arribat fins a on he arribat. Amb només 27 anys he obert el meu propi estudi i showroom i, a més a més, compto amb el millor equip de treball del món. Com no soc una persona conformista, sempre vull més i m’agradaria continuar creixent i millorant cada dia en cadascun dels projectes que faig.

“Estic molt orgullosa d’haver arribat fins a on he arribat. Amb només 27 anys he obert el meu propi estudi i showroom i, a més a més, compto amb el millor equip de treball del món”

Fins a on t’agradaria arribar, quin és el teu somni en l’àmbit professional?

Somio amb continuar creixent i poder arribar lluny. Soc una dona molt ambiciosa i amb moltes inquietuds, que no es conforma amb tenir la seva pròpia marca. Vull convertir SVEDBERG Interiors en un estudi de referència al país, pel que fa a l’interiorisme i decoració i, de cara al futur, m’encantaria poder internacionalitzar la marca i la nostra filosofia de treball.

“Vull convertir SVEDBERG Interiors en un estudi de referència al país, i de cara al futur, m’encantaria internacionalitzar la marca i la nostra filosofia de treball”

VIDA EN PARELLA I FILLS
Tens parella?

Sí, estic en parella amb un home andorrà increïble.

Com us vau conèixer? Recordes com va ser aquell moment?

Ens vam conèixer a Andorra un dia que vam anar a sopar amb la meva amiga Nina, al restaurant Panxo, que ara ja no existeix. Aquell dia, a la taula del nostre costat, hi havia dos nois andorrans molt macos, i un d’ells es va acostar a nosaltres i ens va dir: d’on és aquest idioma tan bonic que esteu parlant? La meva amiga Nina i jo vam riure i, després d’una estona, entre els quatre vam fer unes copes i vam començar a parlar. Així va començar la nostra història com a parella.

Per tant, va ser ell qui va fer el primer pas?

Sí, sens dubte, va ser ell qui va fer el primer pas quan es va acostar a la nostra taula per a xerrar amb nosaltres. Recordo que va ser un moment molt divertit en el qual vam riure moltíssim.

Es podria dir que et vas quedar a Andorra per amor?

Sí, en aquest moment estic molt ben acompanyada però, independentment de l’amor, he escollit Andorra per viure perquè sento el país com la meva llar, com un lloc segur on poder viure i fer la meva vida.

Vas comptar amb el seu suport per obrir la teva empresa al país?

Sí, he tingut el suport d’ell en cada moment, així com el de tota la seva família. Ells han estat els meus pilars a Andorra i els que sempre m’han animat a tirar endavant el meu projecte per a muntar l’empresa al país.

Teniu algun projecte en comú que us agradaria concretar?

Sí, com els dos treballem per compte propi, sempre estem parlant de projectes, de negocis i de com millorar les nostres empreses. Ens complementem molt bé entre els dos, perquè per a mi és molt important, no només tenir el suport de la meva parella sinó també poder créixer junts.

En els vostres projectes en comú figura el casament o formar una família?

Hem parlat de casament i de formar una família, però ara mateix no és la nostra prioritat. Ara, cadascun de nosaltres està focalitzat a fer créixer la seva empresa, però no és una opció que descartem per a concretar-la més endavant, quan considerem que és el moment. Andorra és el país perfecte per a formar una família. Aquí, els nens podran aprendre idiomes, fer esquí o esports de muntanya, i, sobretot, viure en pau i en tranquil·litat, perquè és un país molt segur.

ÀMBIT PERSONAL
Com et descrius com a persona?

Com et deia abans, em podria descriure com una persona molt emprenedora, somiadora i perseverant. Crec que destaco perquè sempre intento que les meves idees, els meus somnis i els meus projectes es concretin. Mai em quedo esperant que les coses caiguin del cel o es facin de manera màgica, sinó treballant intensament per a aconseguir-ho.

Quines creus que són les teves virtuts?

A les que he esmentat anteriorment, afegiria que soc molt lleial i una persona molt detallista, sempre vull que tot quedi perfecte, costi el que costi assolir-ho.

Tens algun defecte que es pugui confessar?

Soc molt, però molt perfeccionista. Estic agraïda per tot el que m’ha donat la vida, per tot el que tinc, però sempre vull anar a més. Pel fet de ser perfeccionista es pateix una mica, perquè la realitat és que no hi ha res que sigui perfecte al cent per cent, sempre hi ha algun aspecte o punt que es pot millorar, sigui en l’àmbit personal o professional. A vegades, el fet de ser molt perfeccionista em fa patir una mica. (Riu).

Diries que és fàcil conviure amb tu?

Sí, perquè soc una persona tranquil·la i molt conciliadora. Sempre busco que hi hagi bona comunicació i entesa entre les parts. També és cert que, com soc una persona amb un nivell d’expectativa molt alt, a vegades espero que les persones responguin de la mateixa manera que jo, però és una cosa que he anat polint amb el pas dels anys.

Et penedeixes d’alguna cosa que hagis fet en la teva vida?

No, perquè cada decisió que he pres en la meva vida, en el moment que l’he hagut de prendre pensava que era la més adient, que era la decisió correcta.

Si poguessis fer marxa enrere, què faries que no hagis pogut fer fins al moment?

Crec que he passat molt d’estrès en alguns moments de la meva vida, quan per exemple volia muntar la meva empresa, però no aconseguia una persona de confiança, també quan treballava per a altres empreses, perquè no gaudia del procés, del camí recorregut. Crec que hauria d’haver sabut gaudir de certs moments de la meva vida, per això ara sento que és moment de relaxar-me i valorar tot el que he aconseguit.

Tens por d’alguna cosa?

Sí, de no tenir salut, d’emmalaltir o de perdre algú de la meva família.

De la mort o la solitud?

Més a la mort que a la solitud, perquè moltes vegades és millor estar sola que mal acompanyada.

Creus en el destí?

Penso que cadascun crea el seu propi futur i fa el seu camí. M’agrada més pensar-ho d’aquesta manera que no pas creure que tot ho decideix el destí. Per això, sempre intento pensar positivament i projectar el meu propi futur.

I en la sort?

Crec que més que sort, un atreu a la seva vida el que creu o el que pensa. És més una qüestió de llei d’atracció i d’afirmació que no pas de sort.

INQUIETUDS I HOBBYS
Si tinguéssim la làmpada màgica i poguessis demanar tres desitjos, quins serien?

El primer seria tenir molta salut al llarg de la vida, el segon passar més temps amb la meva família i els meus éssers estimats, i el tercer que tots siguem feliços amb la vida que escollim.

Dediques molt de temps a tenir cura de la teva imatge?

No, la veritat és que no. Cada matí pentinar-me i maquillar-me em porta menys de 15 minuts. Així i tot, és important sentir-se bé i poder mostrar la nostra millor versió cada dia.

Deies que t’agraden molt els cavalls, en tens a Andorra?

M’encanten els animals i, sobretots, els cavalls. A Andorra no tinc cavalls, però sí que més endavant m’agradaria poder tenir-ne un. De moment, des de fa uns mesos tinc una gosseta, la Sienna, amb la qual sempre surto a passejar per la muntanya.

Com veus el futur?

Soc molt conscient de la situació de crisi econòmica i de guerra que està travessant el món, però vull creure que aviat tot es resoldrà i que ens podrem recuperar, a poc a poc, com ho estem fent de la pandèmia, així que també ens en sortirem d’aquesta situació.  La meva visió de futur sempre és positiva, perquè ja hi ha molts problemes en el món com per a ser més pessimista.

A què dediques el temps lliure, què és el que més t’agrada fer?

En aquest moment, no tinc molt temps lliure per a practicar esports, però m’encanta anar al gimnàs, passejar per la muntanya, descobrir nous camins i esquiar, tot i que no soc molt bona esquiadora. (Riu). També m’agrada molt passar temps amb les meves amigues a Andorra, que són com les meves germanes, amb la meva gossa i amb la meva parella. A més, he de dir que gaudeixo molt de la gastronomia d’Andorra, m’encanta anar als restaurants que fan Sushi.

Quines són les teves aficions?

A banda de ser una apassionada de l’interiorisme i la decoració, una de les meves aficions és viatjar, conèixer món, perquè en cada viatge trobo molta inspiració. També podria dir que m’encanta sortir de shopping i comprar-me sabates i bosses. (Riu).

FITXA

NOM: Rebecka Felicia

COGNOMS: Svedberg

LLOC DE NAIXEMENT: Halmstad, Suècia

ESTAT CIVIL: Soltera

FILLS: No

FORMACIÓ: Bachelor of Arts in Interior Architecture,  Middlesex University London

RESPOSTES BREUS

Menjar preferit: sushi

Beguda: xampany

Un llibre: Loving What Is, de Byron Katie

Una pel·lícula: Intouchables

Un actor o actriu: Família Skarsgård

Mar o muntanya: Mar a Suècia i muntanya a Andorra

Un viatge: Paris

Un país per viure-hi: Andorra

Un somni: Fer créixer la meva empresa i internacionalitzar la meva marca