Romanela Amato, glamur argentí a Andorra

No és gens fàcil brillar amb llum pròpia quan es viu amb una estrella. La Romanela ho ha portat sempre amb molt bon humor i assumint el seu paper a la perfecció. Fa 3 anys que viu a Andorra amb la seva parella, el que va ser el popular jugador barcelonista Javier “Conejito” Saviola, i els seus dos fills. La Romanela es troba molt a gust al país, on ha muntat una empresa de tasts de vins.  

Fotos: Jean-Luc Herbert
Maquillatge: Anna Gascón / Gala Perfumeries
Perruqueria: A+A Club Dry Bar

Amb només 14 anys la Romanela ja feia de model. I és que portava la professió a la sang, “és una qüestió d’herència” assegura rient, i explica que la seva mare era model professional. “Vaig viure des de ben menuda la feina de la meva mare, la seguia a tot arreu, vivia les desfilades i les sessions de fotos per dins; per mi, treballar de model era el més natural del món”. Recorda una infància feliç a Paranà, amb els seus tres germans, en el si d’una família molt unida. Tot va canviar quan ella tenia 15 anys, els seus pares es van separar i es va veure obligada a ajudar la seva família amb la seva feina. Precisament és en un esdeveniment social a Buenos Aires que coneix Javier Saviola, un dels futbolistes famosos convidats a l’acte. “Jo no m’havia de quedar fins al final, havia treballat tot el dia i estava molt cansada. El meu representant va insistir en el fet que hi havia d’anar i no vaig poder dir que no. Llavors em van presentar el Javier, jo tenia 15 anys i ell 24”.

Javier Saviola i Romanela AmatoVa ser amor a primera vista?

Vam començar a parlar de seguida, li va fer molta gràcia que fos tan joveneta i que ja treballés de model. Era molt proper, simpàtic i agradable. Vam intercanviar els correus, durant un any teníem una relació virtual, ens parlàvem sovint per telèfon, però ell vivia a Barcelona, on jugava amb el Barça, i jo seguia a Buenos Aires. Era una relació complicada per la distància, però per mi la meva feina també era molt important. Un dels dos havia de cedir i em va tocar a mi…! Al cap de dos anys vaig decidir anar a viure amb ell a Barcelona, tot i que no vaig deixar del tot la meva professió, ja que havia de complir amb els contractes i els compromisos preestablerts. Vam estar pocs mesos a Barcelona, perquè de seguida el van fitxar al Real Madrid i després vam marxar a Portugal.

On van néixer els seus fills?

La Julieta va néixer a Màlaga i el Fabricio a Itàlia, tot i que vaig passar pràcticament tot l’embaràs a Grècia.

“He de confessar que no m’agrada el futbol!”

Li agrada el futbol?

He de confessar que no m’agrada el futbol… (riu), contràriament a tots els argentins que es tornen bojos amb el futbol! He anat sovint veure els partits que jugava el Javier, he intentat entendre les jugades, però no gaudeixo amb aquest esport, m’avorreixo… Els meus fills tampoc s’hi interessen gaire, al Fabricio li agrada la pintura i a la Julieta li interessen els esports en general, juga a tennis i fa gimnàstica rítmica, però no el futbol.

Com es viu ser la dona d’un futbolista estrella?

A Argentina és més complicat, la teva personalitat desapareix per convertir-te en “la dona de”, i no ho vaig viure massa bé, fins que em vaig mentalitzar que havia de conviure amb el que significava ser la dona del Javier Saviola. A Europa ho he viscut millor, ho he portat prou bé!

Romanela AmatoNo ha abandonat mai la seva professió?

Només quan vaig estar embarassada em vaig allunyar una mica de la passarel·la, però hi vaig tornar de seguida. Ara torno a estar en plena activitat, no fa gaire vaig fer una desfilada de moda aquí a Andorra.

És gelós el Javier?

Ui no… pobre, si ho fos, amb la meva professió ho passaria molt malament! Sempre ha respectat la meva carrera.

Com se sent aquí?

Completament feliç! Vam venir per un any… i en portem tres! Teníem uns amics que vivien aquí i que ens van convèncer perquè ens instal·léssim al país. La idea era quedar-nos un any i si ens agradava, ho allargaríem. I ja veus si hi estem a gust!

“La seguretat ciutadana que hi ha a Andorra és un valor molt important”

No havíeu vingut mai?

El Javier coneixia el país, però jo no havia vingut mai. Per mi era un canvi considerable, passar de viure a Buenos Aires a un petit país de muntanya. Però la veritat va ser un encert, me’n vaig enamorar el primer dia. El Javier també hi està molt a gust, està jugant a futbol sala, un esport que li agrada molt.

Què és el que més li agrada d’Andorra?

M’encanta el seu paisatge, però el que més m’agrada és l’elevat nivell de seguretat ciutadana que té Andorra, és un valor molt important. Aquí es viu tranquil, sense por, no vas pels carrers amb el cor encongit, aquí els nens creixen lliures. Aquesta tranquil·litat no es compra amb res, és essencial per viure. Aquí hi he trobat l’estabilitat a tots nivells.

On estan escolaritzats els seus fills?

Els vaig inscriure a l’Àgora, a l’Aldosa de la Massana, n’estic molt contenta i ells estan encantats! El meu fill m’està ensenyant a parlar català…

Recomana als seus amics que s’instal·lin al Principat?

I tant! Tots els que venen a visitar-nos queden encantats amb el país, no m’estranyaria que vinguessin… Les meves amigues em diuen que visc en un país de conte!

“Vaig fer estudis de sommelier i he muntat una empresa per fer tasts de vins”

Com decideix entrar en el món del vi?

Quan vam decidir instal·lar-nos aquí em vaig plantejar què podia fer. Sempre m’havia interessat el món del vi, a Buenos Aires ja havia fet algun curset relacionat amb els tasts de vins, i vaig pensar que m’agradaria adquirir coneixements en aquest sentit. Llavors em vaig inscriure a un curs de sommelier a distància en un centre d’Espanya. Han estat dos anys i mig d’estudis que m’han permès obrir la meva empresa, Roja Wine. Primer va ser una mica com un joc, feia tasts amb amics i grups reduïts i vaig anar ampliant la clientela amb diversos restaurants i hotels. També tinc un petit corner, un Dry Bar, en una perruqueria, on faig descobrir vins d’Espanya, França i també d’Argentina.

Romanela Amato i Javier SaviolaQuin és el seu secret de bellesa?

No en tinc cap… penso que és un tema genètic! La veritat és que em cuido, m’agrada fer esport, tinc cura de l’alimentació i bec molta aigua.

Quin és el seu model de referència com a dona?

La meva mare, sens dubte. És l’exemple a seguir, com a dona i com a mare.

I com a model internacional?

M’agrada molt l’estil de la model brasilera Adriana Lima. També va començar ben jove i ha fet una carrera impecable.

Quin lloc ocupen les xarxes socials en la seva vida?

Molt important. És la forma de comunicar-se d’avui en dia, soc molt activa a les xarxes, tinc dos perfils, un de privat on publico fotos familiars i un de professional, amb fotografies relacionades amb la meva feina.


Després de tres anys al país, la Romanela s’hi sent com a casa i la seva intenció és de quedar-s’hi molts anys. Però Javier Saviola s’ha tret el títol d’entrenador, i amb el seu nivell esportiu, no hauria d’estranyar a ningú que el fitxés algun equip de fora. Però ella prefereix no pensar-hi, “de moment estem aquí i la idea és quedar-nos-hi”, afirma.


Romanela Amato porta l'empresa Roja WineLa Romanela Amato neix a Paranà, a l’Argentina, el 9 de març de 1991. Estudia primària i secundària a la seva ciutat i abans d’acabar els estudis decideix marxar a la capital, a Buenos Aires, per treballar de model. Allà coneix Javier Saviola i comencen a sortir junts fins que ell li demana d’anar a viure junts i, amb 18 anys, i s’instal·la a Barcelona amb el Javier. La parella té dos fills, la Julieta de 6 anys i el Fabricio de 4. Fa tres anys que viuen a Andorra, a Can Diumenge, on s’hi troben molt a gust. Li agrada molt gaudir de la família i també gaudeix de les passejades per la muntanya i de la lectura.