Diverses celebracions amb un sol nexe d’unió: la família

Si ens atenim a la definició literal de família, la podem descriure com a un conjunt de persones unides per forts vincles i, a més a més, és considerada una comunitat natural i universal amb una base afectiva molt sòlida. És el grup més universal de tots i és considerada com la llavor del que anomenem societat actual. Però, malauradament, no sempre és així, ja que hi ha moltes famílies que estan separades o distanciades per diferents problemes, sigui d’àmbit econòmic, cultural o social.

Fotos: Nelly Dedea

El passat diumenge, dia 7 de juny, va tenir lloc un acte que dignifica el significat de família, ja que  es van celebrar diferents aniversaris – 5 en total – el de la Carla Fernández Rivero, que va fer 17 anys; el Marc Rivero Mesías, que va complir 19; la Isabel Navarro, que va fer 57, i dos aniversaris més, a títol pòstum, el de l’Adolfo Rivero González, que va morir el passat mes de novembre i hauria fet 93 anys i el del David Rivero Larrégola, que ens va deixar, ara fa quatre anys, i hauria celebrat el seu 39è aniversari.

Celebracions en família

Els tres primers van complir anys el passat mes d’abril, però l’actual conjuntura va fer impossible poder celebrar aquest important acte familiar, així que van esperar la primera oportunitat per a poder ajuntar tota la família i el passat diumenge ho van poder celebrar, a la Borda de l’Arena, a Sant Julià de Lòria. Al capdavant del grup familiar, hi va assistir la matriarca, Dolores Carrizo, que als seus 87 anys segueix exercint de nexe d’unió entre tots els seus fills, l’Adolfo, Mari Carmen, Isa, José Antonio i José Luís, així com la resta d’integrants del nucli familiar.

El dia va ser especial i emotiu, i no només per les celebracions, sinó perquè també van poder col·locar una placa al cementiri, en record dels seus éssers estimats, un fet que va convertir l’esdeveniment en quelcom més que una celebració. Segons van comentar, els desitjos per al futur passen perquè tota la família pugui celebrar molts més esdeveniments i més units que mai. Per molts anys!

Celebracions en família