Enoturisme a Andorra: Casa Beal, el celler de la família Visa-Tor

Casa Beal és el nom del celler de la família Visa-Tor. El celler va iniciar la seva activitat com a empresa de caràcter familiar, al voltant de l’any 1988. L’any 2004, Casa Beal va replantar nous ceps per tal de recuperar la vinya d’alta muntanya. Aquesta acció anava emmarcada dins un projecte impulsat pel Govern, que dos anys més tard va començar a donar els seus fruits: el celler va elaborar el primer vi d’Andorra del segle XXI sota el nom de ‘Cim de Cel’.

Fotos: Casa Beal

Casa Beal elabora vins blancs d’alta gamma, qualitat i, a més a més, amb garantia ecològica. Només el raïm més selecte arriba a la cinta de triatge, i el laboratori enològic propi du a terme un control de qualitat exhaustiu durant tot el procés d’elaboració i també de fermentació, que va de 30 a 45 dies.

Cep de Casa Beal

Les vinyes de Casa Beal es troben entre 1.050 m i 1.100 m d’altitud, sent un dels pocs cellers on es conrea vi a tanta altura. A més a més, Casa Beal acostuma a fer dobles podes a les vinyes, a causa de les variacions tèrmiques. Una altra de les característiques de les vinyes del celler Beal és que sulfaten amb productes naturals com ara el sofre.

Vinyes de Casa Beal

Per trobar la classe de cep que s’adaptés millor a la climatologia, l’altura i la terra, Casa Beal va arribar a plantar-ne set varietats diferents. Al final, la Gewürztaminer va ser l’escollida, tot i que és una de les més difícils de comercialitzar.

No t’ho perdis

Urb. Les Caubelles, 21 · Nagol · Sant Julià de Lòria · AD600 · info@casabeal.com · www.casabeal.com