El concert de Canòlich commemora els 60 anys de la Coral Rocafort

En el marc de les celebracions realitzades amb motiu de la Diada de Canólich, l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, va acollir, el passat 21 de maig, el tradicional concert de Canòlich amb  l’actuació especial de la Coral Rocafort, que enguany ha homenatjat al seu fundador, Daniel Areny.

Fotos: Xavier Pujol · Comú de Sant Julià de Lòria

El concert, segons Anna Lluch, presidenta de la Coral Rocafort, va ser un reconeixement a la tasca del seu fundador Daniel Areny, que ha deixat un llegat molt important, amb el qual va aconseguir crear una gran família musical i un sentiment de germanor que encara perdura.

Des del principi, la voluntat de l’organització era fer un concert multitudinari, que comptés amb la implicació de tots els lauredians i la ciutadania, i també amb les diferents entitats del país. Una fita que es va poder aconseguir, ja que al concert hi van prendre part, a banda de la Coral Rocafort, els Petits Cantaires Lauredians, l’Orfeó Andorrà, la Coral Casamanya i la Coral d’Escaldes-Engordany. També va participar l’Esbart Laurèdia, la Cia És Grata, la pianista Míriam Manubens i un quartet de corda de l’ONCA, així com l’exdirectora dels cantaires, Sílvia Pastoret.

Després de gairebé sis dècades al capdavant de la coral, Daniel Areny, va deixar el 2020 la direcció de la coral, que va quedar a càrrec de la professora de cant, Brigit Garcia.

Daniel Areny va ser el creador, juntament amb altres companys, de la Coral Rocafort, el 1962,  també de l’Esbart Laurèdia, el 1963, amb antics dansaires de l’Esbart Andorrà de Sant Julià de Lòria i amb la seva dona Esperança Ivern. També van ser els fundadors de la Coral Petits Cantaires Lauredians, el 1971. A més a més,  professor i cap d’estudis a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals, des de la seva creació el 1980, fins al 2004. També va ser l’encarregat de compondre el Ball de Gegants i de Gegantons de Sant Julià de Lòria i  de diferents composicions en forma de sardana.