(+Fotos) Kic Barroc presenta el seu primer disc a l’Auditori Nacional

El passat 21 de maig, l’andorrà, Enric Bartumeu, més conegut en el món artístic com a Kic Barroc, es va estrenar a l’escenari de l’Auditori Nacional, on va presentar el seu primer àlbum titulat Mon Nom.

Fotos: Noelia Farias

Quan passaven dos quarts de deu de la nit, Kic Barroc va pujar a l’escenari de l’Auditori, que va compartir amb el saxofonista Baptiste Herbin i la formació musical de quilòmetre zero integrada per Efrem Roca i Sílvia Gil, al saxo alt; Toni Fernández, al baix; Kike Pérez, a la bateria, Jesús Real, al saxo tenor; David Amat, al saxo baríton; Elías Porter i Francesc Planella, al violí; i Carolina Bartomeu, al violoncel; per presentar el seu primer treball discogràfic, Mon Nom -que va començar a enregistrar durant el mes de gener d’enguany- inspirat en el Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engordany.

Un any i mig de treball va necessitar Enric Bartomeu per donar vida a Mon Nom, un àlbum – dissenyat per l’artista andorrà Óscar Llauradó – que ret homenatge al jazz i que compta amb un 20% de ritmes més clàssics. Segon Bartomeu, el disc reivindica l’escena musical del país amb músics de quilòmetre zero, ja que tots són d’Andorra, excepte Baptiste Herbin i Kike Pérez, que és de la Seu d’Urgell, i amb temes inspirats en la música d’alguns dels grans artistes del festival de Jazz escaldenc. De fet, tot el procés per a la realització de l’àlbum, des de l’enregistrament, el disseny gràfic i fins a la producció audiovisual es va dur a terme amb gent d’Andorra i dels Pirineus.

Mon Nom és el nom del disc i també d’una de les seves cançons, una peça d’aire flamenc que, segon va explicar el pianista, està dedicada a l’emigració, que va ser qui va aportar el seu granet de sorra per aixecar el nostre país. Mon Nom està format per un total de deu cançons originals, en dues de les quals va participar la seva germana violoncel·lista, la Carolina Bartomeu.

Kic Barroc en concert a l

Si bé hi ha dos temes- Mon Nom i Esguard- que ja es poden escoltar per Spotify i altres plataformes digitals, el disc complet ja es pot adquirir en format físic a la llibreria la Trenca i l’FNAC Andorra a un preu de 10 euros.