(+Fotos) 10 anys des de la primera Copa del Món d’esquí alpí a Andorra

El passat 12 de febrer, Grandvalira ENSISA va commemorar el desè aniversari de l’Audi FIS Ski World Cup Soldeu 2012, que es va disputar a la pista Avet. Autoritats i personalitats del món de l’esquí van ser-hi presents.

Fotos: César De Pablos
David Hidalgo CEO de Grandvalira
David Hidalgo, CEO de Grandvalira

A peu de la pista Avet, de Grandvalira, va tenir lloc la celebració del desè aniversari de la primera Copa del Món d’esquí alpí, disputada entre els dies 11 i 12 febrer del 2012. Aquella cita esportiva va permetre veure que, “quan tothom treballa unit, no hi ha cap problema que ens pugui vèncer”, segons va explicar David Hidalgo, CEO de Grandvalira, en referència a les complicades situacions meteorològiques –temperatures de -13 graus i ràfegues de fins a 100 km/h– que van marcar la vigília d’aquella prova que va guanyar l’austríaca Marlies Schild, ara fa 10 anys.

Celebració aniversari Grandvalira

Sens dubte, la consecució d’aquella fita ha permès l’obertura d’Andorra al món com a referent en l’organització en aquest tipus d’esdeveniments, ja que el país ha pogut acollir, al llarg dels anys, diverses Copes d’Europa i, entre altres cites, unes exitoses finals de la Copa del Món 2019.

Equip de Grandvalira

“Se’ns va començar a mirar amb respecte”, va expressar Conrad Blanch, director general de la Copa del Món del 2012, sobre aquell assoliment aleshores inèdit, mentre que l’Albert Coma, expresident de la Federació Andorrana d’Esquí, va compartir amb els presents una anècdota d’una conversa que va tenir amb Gian Franco Kasper, qui fou president de la Federació Internacional d’Esquí. “Quan li vam dir que l’esport nacional d’Andorra era l’esquí i no el futbol, que els nens feien esquí escolar obligatori, a aquell home li va sortir una llàgrima. Recordo que ens va dir que teníem un país fascinant, amb unes muntanyes meravelloses. Crec que ell va ser la persona que va donar un cop a la taula perquè Andorra tingués la seva primera Copa del Món”, va relatar.

Representants de la FAE

A aquest acte institucional, al qual van assistir diferents col·laboradors i personalitats del món de l’esquí, també va ser-hi present Francesc Camp, cònsol major de Canillo, que va posar en relleu la resiliència i esperit de superació de dificultats que caracteritza Andorra. Tanmateix, va refermar el suport comunal envers la candidatura del Principat al Campionat del Món d’esquí alpí del 2027, un objectiu difícil, ja que Suïssa, Alemanya i Noruega fan la polsada, però per al qual tota l’organització s’ha preparat amb molta cura.

Celebració a Grandvalira
Desfilada amb banderes

Els infants nascuts als 2012, del Soldeu Esquí Club (SEC) i de l’Esquí Club Andorra (ECA), van protagonitzar una desfilada amb les banderes dels països que van participar a la primera copa del món d’esquí alpí a Andorra. Va ser una manera molt bonica de recordar aquella competició on estrelles com ara Lindsey Vonn, Mikaela Shiffrin, Lara Gutt, Tina Maze o Maria Hölf-Riesch van deixar-hi la seva empremta.

Banderes

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

10 anys des de la primera Copa del Món d’esquí alpí a Andorra