1a Gala solidària pel Dia Nacional de les Persones amb Discapacitat

El passat 25 d’abril va tenir lloc la 1a Gala solidària, organitzada per la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat, en un acte lluït que va desgranar diversos moments emotius.

Amb motiu de la celebració del Dia Nacional de les Persones amb Discapacitat, el passat 25 d’abril va tenir lloc a Andorra la Vella la 1a Gala solidària, amb la presència d’autoritats i d’un públic nombrós rendit a la causa.

Anna Parramon, Joan-Enric Vives i Ester Fenoll a la 1a Gala Solidària
Foto: Nelly Dedea

Anna Parramon, Presidenta de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat, va manifestar en el seu parlament la gran satisfacció per l’envergadura de l’acte i va agrair la col·laboració a les diferents associacions que conformen la Federació, però també a tots els col·laboradors i als assistents a l’acte. Al final de la gala va anunciar que a partir d’ara s’institucionalitzarà l’esdeveniment, que tindrà lloc el 25 d’abril de cada any.

Convidats d'honor a la 1a Gala Solidària de persones amb discapacitats
Foto: Nelly Dedea

Tota la vetllada es va trobar marcada per la cara més social i solidària d’Andorra. Així, el cartell era un disseny realitzat col·lectivament per les persones ateses a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, amb motiu de la diada.

David Aguilar, Hand Solo, va rebre el premi a la superació personal

També es va comptar amb el suport de la Fundació Jacqueline Pradère. El secretari de la Fundació, Pep Manzano, va explicar l’objectiu del Premi a la superació personal i reconeixement, i va explicar com s’havia triat el guanyador d’aquest any. La vicepresidenta, Cristina Urbiola, va ser l’encarregada de lliurar el premi, una escultura de l’artista Toni Cruz, al jove David Aguilar. Recordem que en David, conegut a les xarxes com Hand Solo, s’ha convertit en pocs mesos en una estrella mediàtica, no solament pel seu caràcter, embranzida i creativitat, a l’hora de construir-se un braç articulat amb peces de Lego, sinó també i sobretot per la seva simpatia i bon humor, que han captivat els diferents mitjans de comunicació i la pròpia empresa Lego.

David Aguilar a la 1a Gala Solidària
Foto: Nelly Dedea

La música que va acompanyar la gala va ser “Un Concert de Pel·lícula”, interpretat per un quartet de corda de l’ONCA format per Francesc Planella, Alexandre Arajol, Elias Porter i Mireia Planas. Tal com el nom deixa entreveure, va ser un recital de músiques cinematogràfiques, que va apropar bandes sonores conegudíssimes.

ONCA a la 1a Gala Solidària de persones amb discapacitat
Foto: Nelly Dedea

Al llarg de la gala es va poder viure un altre moment emotiu quan es va felicitar els atletes de Special Olympics, alguns dels quals presents a la sala, pels seus resultats esportius als Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi; el Futbol Club Andorra els va obsequiar amb una pilota i una samarreta, signades pels seus jugadors.

Públic a la 1a Gala Solidària de persones amb discapacitat
Foto: Nelly Dedea

En acabar l’acte, la Secretària d’Estat d’Afers Socials en funcions, Ester Fenoll, va fer un discurs sensible, demanant el suport de tothom per poder donar continuïtat a les accions destinades a integrar i normalitzar la participació de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat. La cloenda de l’acte va anar a càrrec del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.