Més de 50.000 espectadors van acudir a la Copa del Món de BTT

La 8a edició de la Copa del Món de BTT va superar totes les previsions quant al nombre d’espectadors que van acudir a l’estació de Vallnord – Pal Arinsal, en el marc d’una cita fantàstica entre els dies 15 i 17 de juliol.

Fotos: Vallnord

Tant organitzadors com autoritats governamentals es van mostrar més que satisfets després de la cloenda de la Mercedes-Benz UCI MTB World Cup, en la qual els millors ciclistes de muntanya van disputar proves de Cross-Country Short Track (XCC), Cross-Country Olímpic (XCO) i Downhill (DHI).

En la primera jornada, la suïssa de 26 anys Alessandra Keller (0:20:50) va superar, per una mínima diferència, la neerlandesa Anne Terpstra (0:20:51), per a endur-se l’or de la prova d’XCC en la categoria elit femenina, en què l’australiana Rebecca Ellen McConnell (0:20:55) va completar el pòdium. Quant a l’elit masculina, el també suïs Mathias Flückiger (0:20:55) es va emportar l’or, mentre que el sud-africà Alan Hatherly (0:20:56), per un petit marge, es va haver de conformar amb la segona plaça. El romanès Vlad Dascalu (0:20:59) va pujar al tercer esglaó de la prova, disputada per segona vegada al Bike Park massanenc.

Les emocions a flor de pell tampoc van faltar al Downhill, on l’extrema velocitat dels pilots va posar els pèls de punta a més d’un espectador. La classificació femenina la va dominar la rider del Rockshox Trek Race Team, Valentina Höll (00:03:09.803), mentre que el millor entre els homes va ser el francès Loris Vergier (00:02:44.500), del Trek Factory Racing DH.

Les proves de Cross-Country Olímpic van acomiadar aquest cap de setmana tan electritzant, amb l’Anne Terpstra (1:15:21), aquesta vegada sí, al punt més alt del podi després d’una formidable actuació. L’italià Luca Braidot (1:15:31) va ser, finalment, el gran vencedor entre els competidors de l’elit masculina, en un marc immillorable en què el DJ internacional Fedde Le Grand va fer vibrar els presents amb una sessió de techno.