L’esbart Santa Anna estrena ‘Memòries’ al Prat del Roure

Es tracta d’un espectacle que recupera quatre danses que la formació ja havia presentat al llarg de la seva existència, així com la peça 70 anys d’amor, estrenada l’any passat amb motiu del 70è aniversari de l’esbart.

Fotos: Noelia Farias

La presentació de ‘Memòries’ va comptar amb la posada en escena de més d’una vintena de dansaires i  va donar el tret de sortida als actes realitzats en el marc de la Festa Major de la parròquia d’Escaldes-Engordany. El recull de danses, també va servir per retre homenatge a les persones que van formar part de l’entitat i que ja no hi són.

‘Clavellet’, ‘Un tomb’, ‘Lo mercat’, ‘Lleida gitana’ i ‘70 anys d’amor’ van ser les peces seleccionades per fer un espectacle molt emotiu i en el qual van participar més d’una seixantena de persones entre el cos de ball, la direcció tècnica i vestuari.  ‘Clavellet’ és un ball solista; ‘Un tomb’ per la terreta és un recull de balls dels països catalans; ‘Lo mercat’ és un ball basat en la festa del poble, i ‘Lleida gitana’ és una de les peces magistrals, ballada en homenatge a l’exdirector de l’esbart, Joan Fosas.

Segons paraules de Martín de Haro i el president de l’entitat, Manel Rodríguez, ‘Memòries’ és un espectacle pensant per retre homenatge a totes les persones que han format part de l’esbart i que “tant van aportar a l’entitat i a la parròquia”. En aquest sentit, Quim Dolsa, cònsol menor de la corporació comunal, va remarcar que es tracta d’un reconeixement a persones molt estimades de la parròquia i que ens van deixar recentment, com ara Tonet del Palau, primer president de l’esbart i Pere Joan Tomàs i de Romà Mas, excònsol menor de la parròquia.

El festival va comptar amb l’assistència de més de 200 persones i d’algunes autoritats comunals com ara la cònsol Major de la parròquia escaldenca; Rosa Gili; el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, així com la presència del nou director de l’esbart, Manel Rodríguez.