Sant Julià acomiada una reeixida 2a edició de la Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià

Organitzades per Harmonia Escola de Música i patrocinades pel Comú de Sant Julià de Lòria, les jornades emmarcades en la 2a edició de la Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià van ser tot un encert.

Fotos: César De Pablos

Entre els dies 15 i 17 de juliol, la parròquia de Sant Julià de Lòria es va convertir en el punt de trobada d’acordionistes de totes les edats. El recital musical dels germans Olga i Marc Pons, guanyadors de la primera edició, va donar el tret de sortida a totes les activitats organitzades per a aquesta 2a edició de la Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià.

Posteriorment, els experimentats i prestigiosos acordionistes Domi Emorine i Roman Jbanov, ànimes del duo ‘Paris-Moscou’ van oferir un concert a la plaça de la Germandat, on el públic, malgrat les altes temperatures, va poder gaudir del talent de la dupla musical, que ha estat present a grans cites com ara el Carrefour Mundial de l’Acordió i el Festival Internacional de l’Acordió d’Eastbourne.

Dissabte, des del migdia, els artistes van sortir als carrers lauredians per delectar el públic amb tot el seu talent, mentre que, a la tarda, el duo Acords i l’Orquestra d’Acordions de Sabadell van protagonitzar, a la plaça de la Germandat, dos concerts més amb els quals clourien la segona de les tres jornades programades.

Talent jove al Premi Lauredià

Dividits en 3 categories diferents, 16 participants van exigir-se al màxim per guanyar el Premi Lauredià. Diumenge, al matí, l’auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià va acollir les sessions dels músics inscrits, que es van emportar l’aplaudiment dels espectadors que no es van voler perdre la cita.

En la categoria Diapasó, l’acordionista rus Roman Semeriak, que és invident, va rebre el primer premi i l’oportunitat de presentar-se en un concert a la ciutat de Barcelona, en una data encara per definir. La categoria Faristol va ser dominada per la Berta Villorbina, mentre que Els Assossegats van ser els mereixedors del primer premi de la categoria Grup.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va rebre un reconeixement pel suport i la implicació del comú en el desenvolupament de la 2a edició de la Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià. “L’any vinent continuarem tirant endavant aquest projecte. N’estem molt contents, ja que podem continuar dinamitzant la parròquia amb activitats que encaixen bé amb Sant Julià de Lòria, ja que, pròximament, al setembre, tindrem una universitat de música. Tant la cultura com la música, hi tenen cabuda perfectament”, va expressar.

La cloenda del cap de setmana dedicat a l’acordió va cloure amb els concerts del DuoRusse i de l’orquestra Els Assossegats, també a la plaça de la Germandat.