La increïble veu de Cuca Roseta arrenca els aplaudiments al Festival de Fado

Per segona ocasió, el Principat d’Andorra va acollir el Festival de Fado, que enguany va ser patrocinat per Nova Elegance i Turisme de Portugal, i va comptar amb el suport institucional del Comú d’Andorra la Vella i el Consolat de Portugal a Andorra i Barcelona. Quant a l’artista lusitana, el públic assistent al Centre de Congressos va agrair amb aplaudiments el talent de la cantant.

Fotos: César De Pablos · Paula Cristina

Alys Paramá al Concert de Cuca Roseta

La bona acollida del primer Festival de Fado, celebrat l’octubre de l’any passat, va ser la pedra angular de la continuïtat d’aquesta cita cultural que es va inaugurar, aleshores, amb un espectacular concert de la Fábia Rebordão, una de les veus responsables de portar el gènere a un so més modern i de posicionar-lo internacionalment.

Enguany, l’artista convidada va ser la Cuca Roseta, que va visitar Andorra provinent de la seva Lisboa natal, per delectar andorrans i residents amb cançons icòniques del seu repertori com ara ‘Amor ladrão’ i ‘Nos teus braços”, davant una audiència que va respondre amb una sentida i càlida ovació envers la cantant que acumula 43.000 reproduccions mensuals a Spotify i que també ha estat jurat de programes com ara ‘Got Talent’ i ‘Rising Stars’ per a la televisió portuguesa.

Públic al Concert de Cuca Roseta

Amb l’auspici de Nova Elegance i Turisme de Portugal, i la cooperació de diverses entitats, entre les quals el Comú d’Andorra la Vella i el Consolat de Portugal a Andorra i Barcelona, la segona entrega del Festival de Fado, a Andorra, també va comptar amb altres activitats d’intercanvi cultural, com ara la projecció de la pel·lícula documental ‘Fado’, dels directors Sofia de Portugal i Aurélio Vasques, que va permetre els espectadors conèixer l’origen del fado i el vincle dels portuguesos amb aquesta música tradicional, i la conferència ‘Saudades da terra firme’ (Salutacions de terra ferma), amb la qual David Ferreira va aprofundir en la relació del fado amb la mar i les viles portuàries de Portugal. Totes dues activitats van ser completament gratuïtes i es van realitzar a la sala Consòrcia, del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Sopart posterior al Concert de Cuca Roseta

Amb la capital andorrana, són 17 les ciutats del món, entre Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia, que acullen el Festival de Fado, un gènere musical que a més a més va ser inscrit, l’any 2011, en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

La increïble veu de Cuca Roseta arrenca els aplaudiments al Festival de Fado