Adam Raga, flamant guanyador de la segona jornada de l’Andorra TrialGP 2021

El pilot de TRRS, Adam Raga, es va mostrar molt consistent i va aconseguir una victòria importantíssima a l’última jornada de l’Andorra TrialGP, que el manté molt a prop en la persecució del títol del Hertz FIM Trial World Championship 2021.

Fotos: César De Pablos · Josep Segura

Adam Raga

Entre el 21 i 22 d’agost, les muntanyes i boscos de Sant Julià de Lòria van rebre la visita de més d’una setantena de pilots, en el marc de l’Andorra TrialGP 2021, tercera parada del Hertz FIM Trial World Championship. Aleshores, Toni Bou, vigent campió mundial i guanyador de la darrera etapa a Charade, va refermar el seu tarannà com a favorit amb una molt bona actuació durant la jornada de dissabte, en pujar al més alt del podi, amb un empat a 46 punts amb Adam Raga, però amb una diferència de temps favorable per al pilot de Repsol Honda Team. L’italià Matteo Grattarola, de Beta Factory Trial Team, completaria aquell podi en la tercera posició.

Toni Bou

Considerant el mínim marge que va separar Adam Raga de la primera posició a la primera cursa, era d’esperar que el pilot de TRRS sortís a per totes a la jornada de diumenge, en la qual va filar catorze seccions perfectes per superar el basc Jaime Busto, qui va començar endolladíssim però va deixar anar la victòria per tan sols un punt a la penúltima zona. Bou, per la seva banda, va segellar el bronze després d’alguns entrebancs.

Takahisa Fujinami

Després d’un cap de setmana complicat en què la calor s’hi va fer sentir, Raga es va embutxacar 37 dels 40 punts que Andorra va atorgar per a la classificació general. D’aquesta manera, es va ubicar a tan sols 8 unitats del líder Toni Bou.

Podi amb adam raga com a guanyador
Trial2 i Trial125 amb essència britànica

Quant a la categoria de Trial2, el britànic Toby Martyn, de TRRS, va començar amb una contundent victòria la jornada sabatina, però, l’endemà, seria l’espanyol Aniol Gelabert, de Beta Factory Trial Team, qui s’alçaria amb el trofeu de guanyador. D’aquesta manera, Gelabert, quart a la primera jornada, es va convertir en el pilot que va treure major profit de la seva visita a Andorra, amb 33 dels 40 punts disputats. Per la seva banda, Jack Peace va beneficiar-se dels errors de Martyn per consolidar-se al top del rànquing general del campionat mundial de Trial 2.

Pilots de MotoGP

Pel que fa a la categoria Trial125, aquesta va ser àmpliament dominada pels britànics Jack Dance i Harry Hemingway, de Gas Gas i Beta, respectivament, amb un intercanvi de posicions entre ambdues jornades. El podi de dissabte va ser de Hemingway, amb Dance a la segona posició; el de diumenge, justament el contrari. L’única constant en el podi va anar a càrrec del pilot de Scorpa, Harry Turner, qui va culminar tercer en ambdues proves andorranes.

Una etapa molt verda

La categoria TrialE, de motocicletes elèctriques, també va veure acció al Principat amb tres pilots francesos, un espanyol i un altre de la República Txeca. En aquesta cita, va ser el pilot d’EM Racing Team, Gael Chatagno, el guanyador indiscutible de les proves de dissabte i diumenge, mentre que Julien Perret va apropiar-se de la segona posició.

Durant el cap de setmana de competició, la parada andorrana del Hertz FIM Trial World Championship 2021 va ser escenari del programa KiSS, Keep it shiny and sustainable, que significa ‘mantén-ho brillant i sostenible’, endegat per la Federació Internacional de Motociclisme per a crear consciència sobre l’impacte de l’ésser humà en el medi ambient.

És per aquest motiu que Toni Bou, campió mundial de trial en 28 ocasions, i Takahisa ‘Fujigas’ Fujinami, ambaixador de medi ambient de la FIM, es van arremangar per recollir escombraries de les muntanyes on es van realitzar les proves. Tanmateix, s’hi van realitzar diferents activitats comunicacionals amb els pilots i el públic general, incentivant els primers a complir amb el nivell màxim sonor de les seves motos i premiant els segons amb diferents concursos relacionats amb el reciclatge.

Un altre element a destacar va ser el disseny dels trofeus que van rebre els competidors. Aquests es van confeccionar íntegrament al Principat per reduir la petjada de carboni associada a la seva fabricació. D’altra banda, els usuaris de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell van elaborar unes polseres que es van obsequiar als visitants de la plaça de la Germandat, a Sant Julià de Lòria, com a element commemoratiu de la inclusió social.