(+Fotos) Albert Font, el nou titular de la cartera de Salut

En un acte celebrat al Parc Central de la capital, el passat 4 d’abril, Albert Font va jurar el càrrec com a nou ministre de Salut davant del cap de Govern, Xavier Espot.

Fotos: Noelia Farias

L’acte de jurament va comptar amb la presència dels ministres i secretaris d’Estat de l’Executiu, així com familiars i amics del funcionari.

Abans d’agafar el relleu de Joan Martínez Benazet, Albert Font va ser president del Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i també va ocupar diversos càrrecs polítics, com ara cònsol menor i conseller de Cultura del Comú d’Andorra la Vella, del 1995 al 1999, i conseller general entre el 2009 i el 2011.

La llarga trajectòria professional de Font en el sector sanitari va ser uns dels punts forts que va destacar el cap de Govern durant el seu discurs. “Avui s’incorpora a l’equip ministerial el senyor Albert Font com a ministre de Salut, un àmbit que no li ve de nou i al qual el senyor Font ha dedicat bona part de la seva vida”, va assenyalar Espot.

Per la seva banda, el nou ministre de Salut va agrair la molt bona acollida que va rebre per part del Govern, i va qualificar les valoracions del cap de Govern com una “mostra de confiança” a la qual Font haurà de correspondre apropiadament.

Segons el nou ministre, durant la seva gestió intentarà fer la seva feina “amb tota la dedicació i lleialtat i sense tenir por de les coses que s’han de fer”. Seguidament, va valorar positivament l’estat de la cartera de Salut, “només pel sol fet d’existir”, un assumpte que, considera, s’havia d’ordenar i que el ministre Martínez Benazet va resoldre abans de marxar.

Per altra banda, el titular del ministeri de Salut va assenyalar que l’ingredient principal que falta per poder fer la cartera de Salut més executiva és la revisió de la nomenclatura de les actes, més precisament de la nomenclatura francesa, ja que la CASS va ser creada amb “l’esquelet de la seguretat social francesa”. Per tant, pel ministre seria “natural” que, a l’hora de definir la nomenclatura, primer es mirés la francesa. No obstant això, va admetre que després es definirà si és necessari adaptar-la i adequar-la al model de salut andorrà. En aquest sentit, Font va manifestar que “pot ser que tampoc no calgui o que no sigui suficient”, però serà la primera nomenclatura que s’examinarà per fer l’andorrana.

Pel que fa als projectes, Font va assegurar que, a partir d’ara, es treballarà en l’aspecte polític per tal d’assolir, amb tots els grups que formen part de la sanitat, una “declaració d’intencions” que sigui compartida, perquè “els programes polítics no es contradiguin”.

“No podem tenir un dèficit de 70 milions d’euros cada any, perquè els pagarem tots”, va assegurar. Va concloure dient que si es redueix el dèficit sanitari “guanyarem tots”. El repte és, doncs, aconseguir aquest objectiu sense reduir la qualitat sanitària.

Albert Font jura el càrrec com a ministre de Salut