Albert Villaró va presentar de manera oficial ‘La companyia nòrdica’

En el marc del projecte impulsat pel Govern d’Andorra “La cultura no s’atura”, Albert Villaró va presentar, de manera oficial, la seva última novel·la ‘La companyia nòrdica’, el passat dijous 17 de desembre, a la sala de festes del complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. L’activitat es va poder seguir en directe a través del canal de YouTube Agenda Andorra.

Fotos: ANA

Si bé la novel·la ja va sortir a la venda el passat mes d’agost, l’autor va decidir realitzar la presentació, de manera oficial, del seu llibre, a Encamp, durant el mes de desembre. “Volíem que fos una presentació especial perquè va rebre l’ajut a la creació del ministeri de Cultura” va assenyalar l’escriptor.

‘La Companya nòrdica’ és l’últim llibre escrit per Villaró. Es tracta d’una novel·la fantàstica, tenyida d’humor i acció. El llibre parteix del dietari d’un soldat prussià, Ulrich von Wilamovitz, botànic i violinista, que va participar en la primera guerra carlista. El quadern del soldat descriu els fets ocorreguts la primavera del 1837, històries que va viure a la companyia, del capità Osinalde, el pare Cipriano, monjo que va fugir de Montserrat, el brigadier Porredon, el Ros d’Eroles, el príncep Lichnowsky i Mary Eyre, corresponsal de guerra del Pennsilvanià Enquirer.

Noemí Rodríguez amb Albert Villaró

Cal ressaltar que en aquesta novel·la, no només hi ha ficció, la ciència també adquireix un lloc protagonista que, juntament amb els arcans, comparteixen un escenari de característiques úniques, els Pirineus.

Segons l’autor, ‘La Companyia nòrdica’ és una novel·la que té moltes capes i registres diferents. És a dir, que es pot interpretar com una novel·la gòtica, històrica o de misteri. Durant la presentació, va afirmar que un dels seus objectius, en escriure el llibre, va ser que la novel·la no fos ‘etiquetable’ en un gènere, sinó que cada lector la interpreti a la seva manera.

La presentació va estar dirigida per Noemí Rodríguez i va comptar amb la participació de la violinista Mireia Clua, que va posar la nota musical a la jornada.

Albert Villaró va aprofitar l’ocasió per a fer-li arribar la seva felicitació al Govern d’Andorra i als Comuns pel projecte “La cultura no s’atura”, ja que va considerar que és una excel·lent iniciativa en un context tan difícil com el que estem vivint.