Andorra la Vella celebra la festa del poble sense restriccions

Tot coincidint amb la revetlla de Sant Joan, la festa del poble va tornar als carrers de la capital amb un variat programa d’activitats, que es van dur a terme amb total normalitat.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Enguany, la parròquia va recuperar el format tradicional de la celebració, en la qual no faltar el clàssic concert de Los Manolos a la plaça del Poble, així com tampoc els jocs aquàtics i inflables per a tots els infants que van poder gaudir a les instal·lacions dels Serradells.

El tret de sortida a la festa el va marcar l’arribada al país de La Flama del Canigó, que la capital va custodiar fins a les 7 de la tarda, quan els representants de les fogueres d’Andorra van recollir, a Casa de la Vall, per encendre les fogueres.

Les falles pels carrers de la capital van començar a rodar, primer per l’antic carrer Major, seguit de les placetes de Sant Esteve, Consòrcia i Monjó, passant pel carrer de la Vall, la plaça Benlloch fins a la plaça del Poble, on l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella va interpretar el tradicional Ball de Bruixes. El punt final de la primera jornada el va posar el concert de Catfolkin ,a la plaça del Poble.

L’endemà, la festa va continuar amb la celebració de la missa solemne que, com cada any, es du a terme a l’Església de Sant Esteve. Més tard, Los Manolos van arribar a la plaça del poble per fer ballar tothom amb un delirant repertori de rumbes que no va deixar indiferent a ningú.

D’altra banda, la calor i el bon temps van acompanyar i van fer que tots els infants s’apleguessin a les instal·lacions del Centre esportiu dels Serradells per gaudir de les activitats lúdiques i aquàtics que s’havien preparat per a ells i que es van estendre fins a les 18 h del divendres.