L’Andorra Skimo 2020 va cloure amb una multitudinària participació

El 22 i 23 de febrer d’enguany es va celebrar la cinquena edició de l’Andorra SKIMO, una travessa d’esquí de muntanya de llarga distància on equips formats per dues o tres persones, competeixen per aconseguir el millor temps i pujar al podi. La cursa va comptar amb un programa fet a mida per a tots els simpatitzants i és una prova consolidada al calendari hivernal que tots els aficionats, siguin del país o estrangers, esperen cada any.

Cursa Andorra Skimo 2020El recorregut d’alta muntanya que va proposar la SKIMO va ser un dels seus principals atractius. Va enllaçar les dues valls andorranes, la Valira Nord i la Valira d’Orient, i també les estacions d’esquí de Naturlandia, Grandvalira i Ordino Arcalís. Aquest any ha estat marcada per la duresa, la manca de neu a les zones baixes i la participació d’esquiadors de primer nivell.

Parella de competidors de l'Andorra Skimo 2020En aquesta cinquena edició, les proves i modalitats van ser quatre. La primera, l’Altitud SKIMO 2 Junior. Reservada exclusivament als participants de categoria júnior, nascuts entre els anys 2000-2002, i cadet, nascuts entre els anys 2003-2005, va constar d’un recorregut de 14 km, entre l’aparcament de Sorteny i l’estació d’esquí d’Ordino Arcalís. L’objectiu d’aquesta modalitat era fer un itinerari especial perquè els seus participants poguessin gaudir d’una travessa adaptada a les seves característiques físiques.

Arribada a la meta de l'Andorra Skimo 2020La segona, la SKIMO 4, amb un recorregut de 40 km i 3000 m de desnivell, amb inici a l’estació d’esquí Grau Roig i final a Ordino Arcalís. L’objectiu d’aquesta modalitat va ser que els participants poguessin gaudir d’un recorregut inèdit i una etapa més tècnica.

La tercera modalitat va ser la Grandvalira SKIMO 6, de 30 km i 2000 m de desnivell, amb sortida a Naturlandia i arribada a Grau Roig.

Trofeus de l'Andorra Skimo 2020Per últim, la cinquena modalitat va ser l’Ordino Arcalís SKIMO 10, amb el recorregut més llarg i dividit en dues etapes, la primera amb sortida des de Grau Roig i la segona des de Grandvalira. Amb un total de 70 km i 5000 m de desnivell, que va finalitzar a Ordino Arcalís.

Com a novetats d’aquesta cinquena edició, tots els participants van rebre l’obsequi d’una jaqueta La Sportiva personalitzada amb detalls de la cursa. També van tenir la possibilitat de reservar, de forma voluntària i amb les inscripcions, allotjament a l’Hotel Cérvol i un pla d’entrenament específic amb Eduard Barceló.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.