Antoni Morell, immortalitzat a través del seu llibre pòstum

El hall del Consell General es va convertir en la sala de presentació del llibre ‘De la governança d’un país. Carta oberta a Antoni Fiter i Rossell’, obra pòstuma d’Antoni Morell, sota el segell d’Anem Editors.

Fotos: César Vidal

Com no podia ser d’una altra manera, l’acte va estar encapçalat per la síndica general, Roser Suñé, que, amb la participació de Josep Dallerès, reconegut polític i autor d’Anem Editors; Joan Massa, exsecretari general dels Serveis del Copríncep Episcopal, i Joan Gabriel, empresari i exconseller general; que van realitzar un interessant balanç sobre l’important llegat d’Antoni Morell.

Presentació del llibre pòstum d'Antoni MorellEn format d’una llarga carta oberta al cèlebre Antoni Fiter i Rosell, autor del ‘Manual Digest’, obra que llaura el camí per a un bon govern de les valls d’Andorra, l’advocat i escriptor andorrà aprofundeix, sense embuts, en el sistema de governança de l’Andorra actual. 272 anys després de la creació del ‘Manual Digest’, Morell analitza i contrasta algunes de les màximes de Fiter i Rossell amb els canvis que ha viscut el nostre país en les darreres dècades.

Durant la seva al·locució, la síndica general, Roser Suñé, va fer èmfasi en el valor històric i literari d’Antoni Morell, un dels intel·lectuals més destacats de l’Andorra moderna. Justament, per la seva prominència, Morell serà objecte d’homenatges amb diverses activitats organitzades pel Ministeri de Cultura i el Comú de la Massana, tal com ho va fer el Consell General en aquesta oportunitat.

Assistens a la presentació del llibre pòstum d'Antoni MorellEntre les personalitats polítiques que van assistir a l’acte, van destacar Xavier Espot, cap de Govern; Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports; Ester Vilarrubla, ministra d’Educació Superior i Ensenyament; cònsols majors i menors, consellers generals i comunals, així com representants diplomàtics de França i Espanya.