Aquesta és l’agenda d’activitats commemoratives del 30è aniversari de la Constitució

Aquest dijous, la síndica general, Roser Suñé, i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, han presentat el programa d’activitats commemoratives del 30è aniversari de la Constitució, amb les quals es busca atansar la figura del Consell General a la població i, més concretament, al jovent.

Fotos: César De Pablos

Entre els dies 13 i 14 de març, el Consell General serà amfitrió de diverses activitats emmarcades 30è aniversari de la Constitució d’Andorra. Tal com ha explicat la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, amb aquest programa, “manifestem la voluntat d’obrir les portes del Consell General a tota la ciutadania, una institució que sovint queda molt lluny del ciutadà”.

Consell general agenda del dia de la constitucióL’itinerari que es manté gairebé idèntic al d’anys anteriors, comptarà amb las següents activitats:

 • 13/03/2023
  • 00 h a 20.30 h: Portes obertes al Consell General
  • 00 h a 20.30 h: Visites guiades gratuïtes a Casa de la Vall
  • 00 h a 19.30 h: Tallers creatius i berenar per a infants al Consell General
  • 00 h a 22.00 h: Il·luminació de la façana de Casa de la Vall
 • 14/03/2023
  • 00 h a 14.00 h: Portes obertes al Consell General
  • 00 h a 14.00 h: Visites guiades gratuïtes a Casa de la Vall
  • 30 h a 11.30 h: Actuació de l’Esbart Laurèdia a la plaça del Consell
  • 30 h a 13.30 h: Audició de Sardanes
  • 00 h: Concert de l’ONCA al Centre de Congressos d’Andorra la Vella
  • 00 h a 22.00 h: Il·luminació de la façana de Casa de la Vall

Les persones que ho desitgin, també podran gaudir d’una visita virtual a Casa de la Vall a través del portal web www.consellgeneral.ad.

Exposició fotogràfica a un passadís secret

El passadís subterrani que connecta Casa de la Vall amb la nova seu del Consell General, desconegut per a molts andorrans, residents i visitants, serà la seu d’una exposició fotogràfica que permetrà apreciar la història i evolució del parlament andorrà.

Enguany se celebrarà, al hall del Consell General, la tradicional recepció oficial amb les autoritats polítiques del país

Consell general agenda del dia de la constitucióNoves iniciatives

“Amb la voluntat d’apropar la Constitució a diferents sectors de la població”, explicava la síndica general, Roser Suñé, s’han impulsat tres nous projectes des de la sindicatura. El primer és el llançament d’un lloc web –encara està en fase de desenvolupament– per part dels joves estudiants de batxillerat de l’Escola Andorrana, destinat a la interpretació i explicació, de forma entenedora i comprensible, dels diferents articles de la Constitució Andorrana.

La següent iniciativa és un encàrrec del Consell General a la Jove Companyia Nacional d’Andorra, entitat teatral juvenil aixoplugada per la Fundació ENA, a la qual el parlament ha dotat amb 15.000 euros per a la creació d’una representació dramatúrgica “en la qual s’explica el procés històric divulgatiu que ens ha permès arribar a la Constitució”. L’obra teatral tindrà lloc el pròxim mes de maig.

Finalment, a partir d’un acord de cooperació entre el Consell General i Andorra Recerca i Innovació (ARI), es preveu la producció i edició de publicacions de caràcter polític i històric. “Aquesta publicació, que es treballarà al llarg del 2023 i, suposo, veurà la llum en algun moment del 2024, és una mirada al procés constitucional, els seus actors i implicacions, des del punt de vista dels politòlegs i historiadors”, va subratllar Suñé.

Les especificitats de cada projecte es donaran a conèixer pròximament.