Pal Arinsal celebrarà un any més el Dia Internacional de la Dona amb la 6a edició de la Skimo Femení el pròxim 5 de març

La cursa popular, que té un caràcter festiu i solidari, destinarà part de la recaptació als diferents projectes d’AUTEA. Com a novetat, la prova incorpora noves modalitats d’inscripció per incentivar la participació en parella o en família.

Text i fotos: Pal Arinsal

Pal Skimo FemeníL’estació de Pal Arinsal acollirà el proper diumenge 5 de març la sisena edició de la Skimo Femení, la cursa popular d’esquí de muntanya i raquetes que se celebrarà al sector Pal en el marc del Dia Internacional de la Dona. La presentació de l’esdeveniment ha tingut lloc aquest matí en un acte en què han participat la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva; la cònsol major de la Massana Olga Molné; la presidenta d’Autea, Anna Muñoz; la directora de finances de Pal Arinsal, Kathy Blandon; i les impulsores de la Skimo Femení, Gresmi Roca i Maria Rosa Vergés.

Pal Skimo FemeníLa cursa té per objectiu contribuir a la pràctica dels esports de neu en el sector femení, però més enllà del caràcter esportiu, la Skimo Femení té també un caràcter festiu, de convivència i, sobretot, solidari. Gran part dels fons recaptats es donaran a AUTEA, l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra. Olga Molné ha destacat que “l’important és passar-ho bé a través de l’esport i recaptar fons en benefici d’Autea”. Així mateix, la presidenta d’AUTEA, Anna Muñoz, ha “agraït novament la iniciativa” i ha posat en valor “la sinergia que s’ha creat amb les organitzadores de la Skimo Femení per destinar la recaptació a la nostra associació”, que permetran “fomentar els programes que tenim i ajudar els usuaris per tal que tinguin més suport”. Per la seva banda, Sílvia Riva ha animat l’organització a continuar impulsant la iniciativa de la Skimo Femení, per a la qual, ha recordat, “fa molts anys donem suport des del ministeri i la secretaria d’Estat d’Esports ja que compleix un dels nostres objectius, que és el de fomentar la pràctica de l’esport en tots els seus àmbits”. Finalment, Kathy Blandon ha agraït “la confiança que ens doneu novament a Pal Arinsal per acollir la prova i donar suport logístic”.

Pal Skimo FemeníDos recorreguts tradicionals i noves modalitats d’inscripcions

La Skimo Femení tornarà a comptar amb dues modalitats, la prova d’esquí de muntanya i la de raquetes de neu. La primera sortirà del Pla de la Caubella, al sector de Pal, per arribar fins al Pic del Cubil en un recorregut de 4 quilòmetres i 432 m de desnivell. Per altra banda, la prova de raquetes de neu proposa un circuit de 3,4 km i quasi 180 m de desnivell que té el Pla de la Caubella com a punt tant de sortida com d’arribada passant pel Pla de la Cot. Com a cursa popular, les persones de tots els gèneres són convidades a participar tot i que de cara a la classificació final només comptaran els resultats de les dones. Com a novetat, les inscripcions incorporen dues categories en parella, una formada per mare i filla, i una altra formada per una dona i un home. D’aquesta manera es pretén “fomentar la participació en parella o família”, tal com han destacat les organitzadores, Rosa Vergés i Gresmi Roca.

Pal Skimo FemeníEl matí del 5 de març es completarà amb les sessions d’estiraments que es realitzaran tant abans com després de les proves i un dinar de germanor que tindrà lloc al Pla de la Caubella.

Pal Skimo FemeníLa cita espera repetir la xifra de participació de l’any passat, en què van prendre part 312 persones, tot i que aquest any l’organització es posa com a objectiu “arribar als 400 participants”. Es pot participar tant de forma individual com en grup, i les inscripcions es poden seguir fent fins al dia 2 de març a les 23.59 h a la web www.topcrono.net, on es pot escollir participar en la cursa, assistir al dinar, o apuntar-se a ambdues activitats. La recollida dels dorsals es podrà fer a la Farmàcia Roser Miró (Carrer Na Maria Pla, número 14, Andorra la Vella) el divendres 3 de març, de 14 h a 20 h, i el dissabte 4 març, de 10 h a 14 h.

Pal Skimo FemeníVergés ha explicat que els inscrits podran gaudir d’un descompte especial en el preu del lloguer de material, ja siguin per a les raquetes o els esquís de muntanya, botes i pals, a totes les botigues d’esport de la Massana. Així mateix, Blandon ha recordat que el Telecabina de la Massana serà gratuït aquell dia per als inscrits a la prova. En ambdós casos, els participants hauran de presentar el resguard de la inscripció o el dorsal de cursa.