Cabanes es considera el candidat més adient per posar el partit Liberal al lloc que es mereix

El candidat a les primàries del partit Liberal Josep Maria Cabanes afronta la recta final amb ganes de donar un impuls a la resolució dels problemes dels andorrans i a la reactivació del seu partit.

Foto: César De Pablos

Està convençut que els seus millors actius, com ara experiència, consens, proximitat i ganes de donar una ràpida solució als problemes més candents dels andorrans com ara habitatge, encariment dels preus, empoderament de les dones, oportunitats per al jovent, l’atracció d’inversió de qualitat i la cura pel medi ambient, entre altres; seran elements més que suficients per a poder rebre el suport majoritari dels seus companys de partit.

Què és el més important que Josep Maria Cabanes pot oferir als militants i al país?

El més important que pot oferir un polític a la societat és que sigui coneixedor del país i de la seva gent, perquè només així podrà resoldre els seus problemes, que en l’actualitat són molts i molt diversos. Però tan rellevant com el coneixement d’aquests aspectes és el fet de poder consensuar solucions a aquestes qüestions amb altres forces polítiques o amb altres estaments socials, ja que moltes vegades requereixen l’esforç de més institucions, i considero que estic en disposició de poder fer front a aquests reptes amb totes les garanties.

Sens dubte, aquests aspectes formen part dels meus actius i dels meus punts forts ja que, tant a la vida com a la política, és molt important ser proper amb tothom, saber negociar, saber escoltar i estar sempre a disposició de qui ho necessiti, també a qualsevol hora i en qualsevol moment. Aquests són trets característics de la meva personalitat i, a més a més, tots aquests aspectes són l’aportació més destacable que puc oferir als militants i al país per a poder solucionar totes les seves dificultats.

Recta final per saber quin dels dos candidats estarà al capdavant del partit Liberal els pròxims anys. Quin seria el seu missatge de cloenda d’aquesta campanya?

Sens dubte, agrair el to i les formes d’aquesta campanya, ja que s’ha demostrat que, malgrat que ha estat la primera vegada que el nostre partit celebra unes primàries, hem demostrat un alt grau de maduresa democràtica. Però, el que valoro encara més, és que el partit Liberal és un partit viu i obert i, guanyi qui guanyi, s’iniciarà un nou camí que hauria de tornar el nostre partit al lloc que es mereix, per tradició i pel seu pes en la nostra història més recent.

Pel que fa al meu missatge final, com és lògic, demano el vot perquè em considero un candidat amb experiència, fundador d’aquest partit, un home de consens, que sempre està disposat a dialogar i a arribar a acords amb tothom, coneixedor dels problemes de la gent, i amb ganes de reactivar i modernitzar el partit per a poder donar solucions a tots els problemes que avui en dia estan patint els andorrans. Vull fer front al problema de l’habitatge, vull crear noves oportunitats pels joves i evitar que marxin a altres països, que la dona assoleixi una igualtat total i plena amb els homes i que tothom pugui fer front per a cobrir les seves necessitats.

També vull enfortir el nostre sistema financer, atreure més inversió forana de qualitat, que les nostres empreses siguin més modernes i competitives, un sistema d’educació més modern i avançat, que les nostres infraestructures ens permetin una comunicació més ràpida i segura amb altres països i atreure inversió que ens permeti avançar en la protecció del nostre medi natural. Aquests i altres objectius són els que penso afrontar, si guanyo les primàries i les eleccions generals, i la solució implicarà crear un nou model de país, que ens haurà de marcar un pla estratègic global enfocat a fer d’Andorra un país, modern, avançat i just per a tothom.

DECÀLEG PER A UN NOU PARTIT LIBERAL
  1. Tornar a tenir un partit Liberal fort i transcendent per al país.
  2. Recuperar la capacitat de lideratge.
  3. Captar un gran nombre de militants.
  4. Estrènyer llaços i crear ponts amb altres partits amb els quals compartim ideologia.
  5. Rejovenir el partit i dotar-lo d’eines més modernes.
  6. Formar una direcció més propera i accessible per als militants.
  7. Impulsar la igualtat en tots els àmbits, especialment per a les dones.
  8. Crear noves oportunitats per als militants.
  9. Planificació i objectius de futur que comptaran amb la participació de la militància.
  10. Preparar el partit per a guanyar les eleccions generals.